Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:17 | 30/11/2021

Αντιδρούν οι δικαστές στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία της Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονική ψηφοφορία των δικαστικών λειτουργών για το θέμα ενώ προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών και απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στην επιστολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, διαμαρτύρεται για τη νέα ρύθμιση που προωθεί τις γραπτές αξιολογήσεις εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, η οποία, όπως αναφέρει, «πλήττει τη δικαστική ανεξαρτησία και το κύρος Δικαστών και Εισαγγελέων».

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών υιοθέτησε πλήρως όλες τις αιτιάσεις και το σκεπτικό που υποβάλαμε. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η Ένωσή μας υποχρεώνεται να προσφύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα εκπροσώπησης των Δικαστών και δικαιώνεται απόλυτα τόσο στις θέσεις της όσο και στην ακολουθούμενη μεθοδολογία ανάδειξης των προβλημάτων σε διεθνές επίπεδο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να ακούει και να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις των Δικαστικών Ενώσεων εθνικών και ευρωπαϊκών συμμορφούμενο με βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου.

Ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη μας προκειμένου να διατυπώσουν την άποψή τους για την επίμαχη ρύθμιση. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αύριο 1η Δεκεμβρίου 2021».

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή και σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «επιχειρείται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη δικαστική εκπαίδευση από την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, καθώς αναμορφώνεται πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο, τόσο ως προς την οργάνωση και λειτουργία της Σχολής, όσο και ως προς τον τρόπο επιλογής, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μελλοντικών και εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών».

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis