Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:00 | 23/12/2014

 

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Σας γνωστοποιούμε την απάντηση [πατήστε εδώ] του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειου ΚΙΚΙΛΙΑ, όπως αυτή δόθηκε στη Βουλή των Ελλήνων,

στην καταγγελία-αναφορά μας [πατήστε εδώ],

για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Α.Τ. Πανοράματος και γενικότερα τα περισσότερα Αστυνομικά Τμήματα της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

ΜΕΡΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ!

- Μετά την υποβολή του θέματος στη Βουλή, το Α.Τ. Πανοράματος ενισχύθηκε με δύο (2) Αστυνομικούς και με ένα (1) περιπολικό αυτοκίνητο.
- Δυστυχώς όμως το περιπολικό αυτό, τύπου τζιπ ακινητοποιήθηκε και αυτό, ενώ παρ΄όλο που αντικαταστάθηκε προσωρινά με ένα άλλο όχημα δανεικό από άλλη Δ/νση της Θεσσαλονίκης, αυτό  δεν είναι τύπου τζιπ και δυστυχώς,

δεν μπορεί στη χειμερινή περίοδο να κινηθεί, λόγω του μεγάλου σε έκταση ορεινού τομέα ευθύνης του εν λόγω Α.Τ., όπου εάν χιονίσει (κάτι που γίνεται κάθε χειμερινή περίοδο), είναι αδύνατο να μεταβεί και να αστυνομεύσει ή να επιληφθεί σε περιστατικά.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

- Ο κ. Υπουργός παραδέχεται ότι σε σύνολο οχημάτων της ΓΑΔΘ 1215 (συνολικά όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα κάθε τύπου, όπως περιπολικά, δίκυκλα, λεωφορεία κ.α.), ΜΟΝΟ τα 80 είναι της τελευταίας 3ετίας, άρα δηλαδή τα υπόλοιπα 1135 συνολικά οχήματα είναι πάνω από 3 έτη, όπως 5ετίας, 8ετίας, 10ετίας, με ό,τι συνεπάγεται το γεγονός αυτό, όπως πολλές χιλιάδες χλμ, κακή κατάσταση κλπ.
- Συνολικά η ΓΑΔΘ ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους μόνο με 101 συνολικά αστυνομικούς κάθε βαθμού, ενώ βέβαια είναι πολλοί αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν και μετακινήθηκαν σε άλλες Δ/νσεις νομών της χώρας.

Η Σ.Κ.Α.Υ. ζητάει και απαιτεί να καλυφθούν αμέσως τώρα οι 1.400 κενές οργανικές θέσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και να ενισχυθεί με νέα περιπολικά οχήματα η Θεσσαλονίκη!

Είναι γνωστό σε όλους μας πλέον η έλλειψη προσωπικού, αλλά και περιπολικών οχημάτων, σε σημείο ώστε να είναι η  Αστυνόμευση αδύνατη.

Μάλιστα, αν δεν υπήρχαν οι Συνάδελφοι των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι με φιλότιμο και εργατικότητα προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις αυτές, θα βιώναμε κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«πρώτα ο Συνάδελφος»

skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis