Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:29 | 13/07/2015

Οι πρώτες εικόνες δυο πολεμικών πλοίων που βυθίστηκαν κατα την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά. 

Τα ναυάγια που βρίσονται βορειο-δυτικά του Πέρθ στην Αυτραλία ειναιτου γερμανικού Raider HSK Kormoran και του καταδρομικού HMAS Sydney, και βυθίστηκαν τον Νοεμβριο του 1941. Τα δυο πολεμικά πλοία ανακαλύφθηκαν το 2008 με την αποστολή εξερεύνησης στα ναυάγια να λαμβάνει χώρα φέτος. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Curtin και του Μουσείου της Δυτικής Αυστραλίας τράβηξαν 700.000 εικόνες υψηλής ανάλυσης από τα δύο πλοία με την βοήθεια δύο υποβρυχίων. 





Ο Επικεφαλής του Μουσείου Αλεκ Κόουλς δήλωσε οτι: “Ήταν κοινή πρακτική για τον Kreigsmarine [το γερμανικό ναυτικό] να δίνει ονομα στα όπλα των πλοίων. Για παράδειγμα, τα βασικά όπλα του Βίσμαρκ ειχαν τα ονόματα Αντον, Μπρούνο, Καίσαρας και Ντόρα. Δε μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί το γερμανικό πλήρωμα του Kormoran αποφάσισε να αποκαλέσει αυτό το όπλο Λίντα” (παραπάνω φωτο).



Το HSK Kormoran βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από το HMAS Sydney στον βυθό του ωκεανού






Η ναυαμαχία μεταξύ του γερμανικού Raider και του αυστραλιανού σκάφους συνέβη κατα την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου Δεύτερο τον Νοέμβρη του 1941, τα δύο πλοία βυθίστηκαν στον πυθμένα του ωκεανού, μέχρι και που ανακαλύφθηκαν το 2008






Το HMAS Sydney έχασε ένα πλήρωμα 645 ανθρώπων, ενώ το γερμανικό Kormoran έχασε ένα πλήρωμα 80 ατόμων, ως αποτέλεσμα ττης μάχης.  Στο σημειο και γύρω απο το ναυάγιο φυτρώνουν θαλάσσιες ανεμώνες προς τιμή των ανδρών που έχασαν την ζωή τους κατα την διάρκεια της ναυμαχίας. 


















Οι 700,000 εικόνες θα χρησιμευσουν στην περαιτέρω κατανόηση της μάχης ανάμεσα στα δύοο πλοία, για την πληροφόρηση του κοινού και το έργο αυτο, σύμφωνα με πηγές του μουσείου και του Πολεμικού αυτικού της Αυστραλίας, θα στοιχίσει πάνω απο ένα εκατομμύριο δολλάρια. 

Πηγή - Daily Mail
Απόδοση - OnAlert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis