Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 19/05/2018

Η προκήρυξη για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, εκδόθηκε εχθές (δείτε την εδώ) και ο αριθμός των εισακτέων δυστυχώς είναι … εξαιρετικά χαμηλός.

Συγκεκριμένα για την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται η είσοδο 40 δοκίμων και για τις Σχολές Αστυφυλάκων η είσοδος 250 δοκίμων.

[custom:google-ads]

Η απογοήτευση για τον πολύ μικρό αριθμό θέσεων είναι διάχυτη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από εχθές το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr κατακλύζεται από  μηνύματα αναγνωστών που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους.

Οι βάσεις εισαγωγής ενδέχεται να ανέβουν ακόμα περισσότερο για τις ήδη περιζήτητες Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για τέτοιες εκτιμήσεις.

Ο μικρός αριθμός εισακτέων θα έχει και άλλες παρενέργειες στο Σώμα, αφού όπως εξηγεί στο Policenet.gr έμπειρο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., η εισαγωγή τόσο λίγων δοκίμων στις Σχολές Αστυφυλάκων ισοδυναμεί αφενός με μελλοντική αδυναμία ενίσχυσης των μάχιμων υπηρεσιών και αφετέρου με αύξηση  του μέσου όρου της ηλικίας του προσωπικού που στελεχώνει τις Υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» της ΕΛ.ΑΣ..

Ενδεικτική είναι και η τοποθέτηση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κου Χρήστου Μπαλάσκα. Δείτε την εδώ.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis