Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:06 | 08/01/2016

Απομακρύνεται από τα καθήκοντά του ο επικεφαλής της Αστυνομίας στη γερμανική πόλη της Κολονίας, στον απόηχο του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων από ομάδες ανδρών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Οι πληροφορίες για το τι θα συμβεί στον αστυνομικό διοικητή Βόλφγκανγκ Άλμπερς είναι για την ώρα συγκεχυμένες, με το γερμανικό πρακτορείο dpa και άλλα γερμανικά μέσα να μεταδίδουν πως θα βγει σε πρόωρη σύνταξη.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι αναζητούνται 31 ύποπτοι για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις ληστείες που καταγγέλθηκαν το βράδυ της αλλαγής του έτους, ενώ χιλιάδες πολίτες γιόρταζαν κοντά στον κεντρικό σταθμό της πόλης.

Συνολικά έχουν γίνει καταγγελίες από 121 γυναίκες.

Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται 18 άτομα που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, με προέλευση κυρίως από χώρες της Βόρειας Αφρικής. Η γερμανική Αστυνομία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι έχει θέσει υπό κράτηση δύο από τους υπόπτους.

Η αποκάλυψη ότι ανάμεσα στους καταζητούμενους βρίσκονται και πρόσφυγες έχει αυξήσει την πίεση που δέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την ανοιχτή πολιτική που έχει τηρήσει απέναντι στους πρόσφυγες.

Ωστόσο, η γερμανίδα ηγέτιδα, μέσω εκπροσώπου της, απάντησε νωρίτερα ότι είναι μεγάλο λάθος να στιγματίζονται ως σύνολο οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια για τις ενέργειες ορισμένων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να συνδέεται τυφλά με την προσφυγική κρίση μία υπόθεση «εγκληματικότητας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis