Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:12 | 13/01/2022

Μετά από λιγότερο δύο χρόνια στη φυλακή αποφυλακίζεται ο 31χρόνος αστυνομικός, που διέπραξε 11 ληστείες με το υπηρεσιακό του όπλο.

Το Εφετείο και συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών «έριξε» την ποινή του από τα 10 χρόνιο κάθειρξης στα έξι χρόνια φυλάκιση, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Βορειοανατολικού Τομέα Αττικής και κατάγεται από το Δοκίμι Αγρινίου, να αποφυλακιστεί από το Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας.

Ο εν λόγω αστυνομικός είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2020 και αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ από την αστυνομική έρευνα, καθώς και από την μετέπειτα ομολογία του, προέκυψε ότι είχε διαπράξει 11 ληστείες, κυρίως σε βενζινάδικα σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο λόγω της καταγωγής του από την περιοχή, καθώς η περίπτωση αστυνομικού να διαπράττει τόσες κακουργηματικές πράξεις κάνοντας χρήση μάλιστα του υπηρεσιακού του όπλου σπανίζει.

Κατά την απολογία του ο εν λόγω αστυνομικός απέδωσε τις πράξεις του στα χρέη, που δημιούργησε από τον εθισμό του στο τζόγο και την αδυναμία του να τα αποπληρώσει και να ζήσει με το μισθό του.

Ωστόσο στη συνέχεια προφυλακίστηκε και όπως προαναφέρθηκε πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι στο Εφετείο παρά το γεγονός ότι οι 11 ληστείες έχουν επαπειλούμενη ποινή 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη η καθεμία, «έπεσε» η ποινή του στο επίπεδο της φυλάκισης, με αποτέλεσμα πλέον ο 31χρονος αστυνομικός να αποφυλακιστεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού Χρήστος Τσιμπούκης μιλώντας στη «Σ» για την απόφαση του Εφετείου ανέφερε: «Είχα την τιμή να υπερασπιστώ τον κατηγορούμενο αστυνομικό από το στάδιο της προανάκρισης, της κύριας ανάκρισης, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

 

 

 

 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού Χρήστος Τσιμπούκης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού Χρήστος Τσιμπούκης

Από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του ομολόγησε αυθορμήτως και τις 11 ληστείες που του αποδίδονταν από τη διωκτική αρχή.

Ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κακουργηματική κατηγορία της διάπραξης ληστειών κατά συρροή, της παράνομης οπλοχρησίας ,της οπλοφορίας και της πλημμελούς φύλαξης του υπηρεσιακού όπλου, πράξεις για τις οποίες τελικά αθωώθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Από τον πρώτο βαθμό είχαν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικές περιστάσεις και σήμερα στο Εφετείο με μια εξαιρετική επιμέτρηση της ποινής, συνιστάμενη σε περίπου έξι έτη φυλάκισης, για την πράξης της ληστείας κατά συρροή,  ο εντολέας μου βλέπει την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές πλήρως και ειλικρινώς μετανοιωμένος, έχοντας πείσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ποινικής δίκης για τους πραγματικούς λόγους που τον εξώθησαν σε αυτές τις κακουργηματικές πράξεις με την ιδιαίτερη κοινωνικοηθική απαξία και φυσικά με βαριές επαπειλούμενες στερητικές της ελευθερίας ποινές, καθ’ όσον για κάθε μια εκ των ληστειών το πλαίσιο ποινής είναι από πέντε έως 15 έτη κάθειρξης».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Πηγή:  sinidisi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis