Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:40 | 15/01/2015

 

Φυλακισμένοι μεταφέρθηκαν από το Γκουαντάναμο προς το Ομάν και την Εσθονία, μετά από έγκριση των αρμόδιων αμερικανικών υπηρεσιών. 

Οι τέσσερις άνδρες που μεταφέρθηκαν προς το σουλτανάτο του Ομάν είναι οι Αλ Χαντρ Αμπντάλα Μουχάμαντ Αλ Γιάφι, Φάντελ Χουσέιν Σάλεχ Χεντίφ, Αμπντ Αλ-Ραχμάν Αμπντάλα Αου Σαμπάτι και Μοχάμεντ Αχμεντ Σάλαμ. 
Ο πέμπτος φυλακισμένος είναι ο Αχμεντ Αμπντούλ Καντίρ.

Πρόκειται για την πρώτη μεταφορά φέτος από το αμερικανικό στρατιωτικό κέντρο κράτησης που βρίσκεται στην Κούβα, όπου 28 φυλακισμένοι μεταφέρθηκαν από εκεί το 2014. 

Συνολικά 122 κρατούμενοι παραμένουν ακόμη στο Γκουαντάναμο, το οποίο άρχισε να δέχεται τους υπόπτους για τρομοκρατία τέσσερις μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001. Ο ρυθμός μεταφοράς των κρατουμένων έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δεσμευτεί η φυλακή αυτή να κλείσει πριν από το τέλος της θητείας του. 

Ο ειδικός απεσταλμένος του Πενταγώνου, αρμόδιος να διαπραγματεύεται με τις χώρες υποδοχής τις μεταφορές κρατουμένων από το Γκουαντάναμο Κλιφ Σλόαν, παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σλόαν είχε απογοητευτεί από το γεγονός ότι μόνο ένας μικρός αριθμός κρατουμένων είχε κριθεί από το Πεντάγωνο ότι μπορεί να απελευθερωθεί.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis