Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 14/07/2021

Συγκλονίζουν όσα κατήγγειλε ένας 17χρονος για την αρπαγή του. Πως η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε τέλος στην περιπέτεια του ανήλικου.

Μία νέα υπόθεση αρπαγής ενός 17χρονου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις άντρες 22 ,24, 28 και 33 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι απήγαγαν τον ανήλικο και στη συνέχεια τον ανάγκαζαν να προβαίνει σε κλοπές από πολίτες σε διάφορες περιοχές.

Ο 17χρονος κατάφερε να γλιτώσει, ζητώντας βοήθεια από την υπεύθυνη γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της εμπορίας ανθρώπου κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση με σκοπό τον παράνομο πορισμό περιουσιακό όφελος από την τέλεση εγκληματικών πράξεων από αυτό, της ληστέιας κατά συναυτουργία σε βάρος 17χρονου αλλοδαπού και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, καθώς και για παράνομη προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής ο 17χρονος, τρεις ημέρες πριν την «απόδραση» του στις 5/7/2021, βρισκόταν στην Ομόνοια. Τότε τον πλησίασαν οι κατηγορούμενοι και αφού τον απείλησαν και τον χτύπησαν τον έβαλαν χωρίς την θέληση του στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Στη συνέχεια τον οδήγησαν στον τέταρτο όροφο ενός ξενοδοχείου που βρίσκεται στη οδό Β. Ουγκώ στην Αθήνα και αφού τον χτύπησαν του πήραν το κινητό του τηλέφωνο.

Το μαρτύριο όμως του 17χρονου, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε δεν σταμάτησε εκεί καθώς τον μετέφεραν με τη βία στο Γκάζι, στην πλατεία, όπου τον παρότρυναν να διαπράξει κλοπές σε βάρος πεζών, κάτι όμως που ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει.

Τότε τον οδήγησαν και πάλι στο ίδιο ξενοδοχείο όπου συνέχισαν να του ασκούν βία. Την επόμενη μέρα και πάλι χωρίς την θέληση του τον μετέφεραν εκ νέου στην πλατεία Μεταξουργείου αυτή τη φορά, ζητώντας του να προχωρήσει σε κλοπές.

Εκείνος, όπως είπε στους αστυνομικούς, και πάλι αρνήθηκε με αποτέλεσμα να τους εξοργίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Την Δευτέρα 5/7/2021 για ακόμα μία φορά και δια της βίας τον οδήγησαν στο εν λόγω σούπερ μάρκετ απαιτώντας και πάλι να προβεί σε κλοπές.

Το θύμα ωστόσο βρήκε την ευκαιρία να διαφύγει και αναζήτησε την υπεύθυνη του καταστήματος.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αναζήτησαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Όπως προέκυψε, όταν ο 17χρονος μπήκε στο σούπερ μάρκετ, απέναντι από αυτό βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποία επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο και μάλιστα φορούσαν τα ρούχα που είχε περιγράψει το θύμα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί πήγαν και στο ξενοδοχείο που υπέδειξε ο 17χρονος εκεί όπου εντόπισαν τον υπεύθυνο. Στην κατάθεση του ο άνδρας ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο δωμάτιο έμενε από τις 9/6/2021 ο ένας από τους κατηγορούμενους, δίνοντας τα στοιχεία του.

Παράλληλα είπε ότι στις 4/7/2021 είδε τον 17χρονο να μπαίνει στο ξενοδοχείο με το συγκεκριμένο άτομο, ενώ μαζί τους ήταν ακόμα δύο άνδρες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας δύο από τους κατηγορούμενους. Από τις συνεχιζόμενες αναζητήσεις εντόπισαν και το επίμαχο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες, να περνάει από το ξενοδοχείο.

Ακολούθησε αστυνομικός έλεγχος στο όχημα στο οποίο επέβαιναν συνολικά τρία άτομα.

Ο 17χρονος από τα πέντε συνολικά άτομα που προσήχθησαν, αναγνώρισε τα τέσσερα ως εκείνα που τον είχαν απαγάγει.

Από τις έρευνες των αστυνομικών στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου βρέθηκε από τον υπεύθυνο και παραδόθηκε μία σακούλα που περιείχε 548 γραμμάρια (μεικτό βάρος) ακατέργαστης κάνναβης καθώς και πλήθος νάιλον σακουλάκια τα οποία προορίζονταν για την διακίνηση των ναρκωτικών.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Οι τέσσερις συλληφθέντες, κράτησαν αρνητική στάση ενώ όταν οδηγήθηκαν στα κρατητήρια, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ήταν προκλητικοί, καθώς χτυπούσαν τα κάγκελα με κλωτσιές, έβριζαν και απειλούσαν τους αστυνομικούς.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Κάτια Νιάκαρη

ieidiseis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis