Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:24 | 10/05/2016

Όλα όσα μέχρι σήμερα είχαν συμβεί στην ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με τις κρίσεις των αξιωματικών, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα συνέβησαν προσφάτως. Έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα και πλέον για πρώτη φορά μπορώ να δημοσιοποιήσω πράγματα, που μόνο εγώ και ο Αρχηγός γνωρίζαμε και να εκφράσω την άποψή μου, η οποία προέρχεται από προσωπικές συζητήσεις μας προ των κρίσεων, αφού είναι γνωστή η στενή σχέση μου με το νέο Αρχηγό.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβε τώρα τα καθήκοντά του είναι ο πλέον αποφασιστικός αξιωματικός και την αποφασιστικότητά του αυτή την είδαμε μετουσιωμένη σε πράξη με τις αντίστοιχες προαγωγές και αποστρατείες που σημειώθηκαν. Όλες οι κρίσεις έφεραν την ¨σφραγίδα¨ του και ανεξαρτήτως του τι ελέχθη, όποιος γνωρίζει και μπορεί να διαβάζει «πίσω από τις γραμμές», αναγνωρίζει την μοναδικότητα στις ενέργειές του.

Η μόνη αλήθεια είναι, ότι όλοι όσοι αποστρατεύτηκαν ήταν προσωπική επιλογή του νέου Αρχηγού, όπως και όλοι όσοι προήχθησαν ή παρέμειναν στην υπηρεσία.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο συγκεκριμένος Αρχηγός, να επιθυμούσε να κρατήσει κάποιον αξιωματικό και η επιθυμία του αυτή να μην εισακουγόταν και γινόταν αποδεκτή.

Ακούστηκαν πολλά για ¨υποσχετικές¨ σε συγκεκριμένους αξιωματικούς, για ¨φιλίες¨ μεταξύ τους, για ¨κουμπαριές¨ κοκ. Τίποτα δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την ροή των πραγμάτων. Τρανταχτό δε παράδειγμα, για το οποίο και η μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών συγχαίρει τον Αρχηγό, ήταν το γεγονός, ότι δυναμικά και με στοχευμένες αποστρατείες που αποφάσισε, διέλυσε «ομάδες» και «παιδιά» άλλων εποχών και Αρχηγών, οι οποίοι και στενοχωρημένοι στην τελετή παράδοσης – παραλαβής αναφέρθηκαν σε «ηλίθιους ανώτατους», αφού οι επί χρόνια έμπιστοί τους πλέον είναι πολίτες.  

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο, όπου ο Αρχηγός έχει και γνώμη και μπορεί να την επιβάλλει.

 

Screenshot_6
Της Θάλειας Χούντα

 

gorganews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis