Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 06/01/2016

Συνεχίζεται ο σάλος στη Γερμανία για τα τουλάχιστον 90 κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων και κλοπών εις βάρος γυναικών στο κέντρο της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο στόχαστρο της κοινής γνώμης έχουν μπει πλέον η αστυνομία, αλλά και η δήμαρχος της πόλης Ανριέτε Ρέκε η οποία έδωσε συμβουλές προς τις γυναίκες να... αποφεύγουν τους άνδρες.

Βερολίνο εναντίον αστυνομίας

Μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι οι δράστες ήταν «βοπρειοαφρικανοί», ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ προειδοποίησε να μη βγαίνουν εσπευσμένα συμπεράσματα κατά των μεταναστών . «Δεν επιτρέπεται να επιρρίπτουμε συλλήβδην κατηγορίες στους πρόσφυγες», είπε ο υπουργός, και άσκησε κριτική στην αστυνομία της Κολωνίας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, ανοίγοντας ουσιαστικά μέτωπο με τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Συνδικαλιστές της αστυνομίας εναντίον του υπουργού

«Ανάρμοστη» χαρακτηρίζει το Συνδικάτο της Αστυνομίας (DpolG) τη δημόσια κριτική του υπουργού. Ο πρόεδρος του συνδικάτου Ράινερ Βεντ, είπε ότι και υπουργός φέρει ευθύνη για την κατάσταση στην Κολωνία.

Όπως είπε, πολλοί από τους αστυνομικούς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των σταθμών και των τρένων, έχουν αποσπασθεί για τη προστασία των γερμανικών συνόρων και συνεπώς έλειπαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σαλος στο twitter από τις συστάσεις της δημάρχου

 

 

 

 

Η δήμαρχος της Κολωνίας

Η δήμαρχος της Κολωνίας

 

 

 

 

Στο στόχαστρο της κριτικής έχει μπει και η δήμαρχος της Κολωνίας. Η Ανριέτε Ρέκε πρότεινε έναν «κώδικα συμπεριφοράς» των νέων γυναικών και των κοριτσιών «προκειμένου αυτά τα πράγματα να μην ξανασυμβούν», όπως είχε χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στις... οδηγίες της δημάρχου είναι να φροντίζουν οι γυναίκες να στέκονται σε απόσταση ασφαλείας από τους ξένους «όσο το μήκος του ενός χεριού τους». Αυτή η οδηγία προκάλεσε καυστικά σχόλια εις βάρος της δημάρχου στο Twitter.

«Απαιτώ να υπάρχει ένα λεωφορείο διαθέσιμο αποκλειστικά για γυναίκες από αύριο το πρωί. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα μπορέσω να κρατήσω την απόσταση του ενός χεριού» γράφει ένας χρήστης.

 

 

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis