Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 28/02/2017
Πριν αρκετά χρόνια, επί διευθύνσεως του αειμνήστου αξιωματικού Θανάση Γκοτσόπουλου, η τωρινή στέγη των τμημάτων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ είχε περάσει από "40 κύματα" και η μεταφορά της ξεπεράστηκε, τόσο μέσω λογικής επχειρηματολογίας στη φυσική κα πολιτική ηγεσία του τότε υπουργείου δημοσίας τάξεως, όσο και με παρεμβάσεις της τότε δημοτικής αρχής και πολιτικών του νομού.
 
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Πριν από λίγες μέρες, το πολυόροφο και καλαίσθητο κτίριο της οδού Σολωμού, στη δυτική είσοδο του Αιγίου, κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο από την πολιτεία και έτσι δόθηκε έμμεσα η έγγραφη εντολή να αναζητηθεί άλλος χώρος που να καλύπτει τις προδιαγραφές για προσωπικό, υπηρεσίες, κρατητήρια και περιπολικά, διαδικασία που άρχισε να τρέχει, προς εξυπηρέτηση της πάγιας επιθυμίας του κράτους να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα, που κατά πληροφορίες σήμερα αγγίζουν τις 4.000 ευρώ το μήνα.
 
ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ
Οι πρώτες ενδείξεις και με δεδομένη την ανυπαρξία δημοτικού ακινήτου, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ανέξοδα την αστυνομία (όπως έγινε με το Α.Τ Κλειτορίας), θέλουν το σύνολο των τμημάτων (Αστυνομικό και Ασφάλεια), να μετακινείται προς την αντίθετη πλευρά της πόλης, στην οδό Κορίνθου, με κτίρια που έχουν εξεταστεί ανεπίσημα, αλλά φαίνεται πως με κάποιες παραμβάσεις δύνανται να καλύψουν τις προδιαγραφές.
Αυτά είναι των πρώην επιχειρήσεων "Απατάγγελου" και "Κωτσόβολου".
 
ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Για την πιθανή μετεγκατάσταση της Α.Υ Αιγίου, ενημερώθηκε και η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, που το γραφείο της στεγάζεται εκεί, ωστόσο για τις επόμενες μέρες, φαίνεται πως βρέθηκε κάποιο "παράθυρο" συζήτησης με την ιδιοκτήτρια για αναπροσαρμογή του μισθώματος, παρότι στην πρώτη επαφή μαζί της, αυτή κράτησε ανυποχώρητη στάση για μείωση στο ύψος του ενοικίου.
 
Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Σε παράλληλη κινητικότητα βρίσκεται και η ηγεσία της Πυροσβεστικής, που μήνες τώρα, προσπαθεί να επιτύχει την αλλαγή της στέγης της.
Αρχικά ζήτησε από το δήμο ακίνητό του με την ελπίδα της ικανοποίησης ενός τέτοιου αιτήματος, αλλά τελικά όχι μόνο δεν καρποφόρησε, αντιθέτως σκόνταψε και σε άλλη επιλογή κτιρίου που παλιότερα στεγαζόταν η εταιρεία "Προμηθέας" (στηνη οδό Κορίνθου), λόγω εμπλοκής σε αυτό Τράπεζας, που δεν επέτρεψε την ενοικίασή του.
Το αρχικό αίτημα της Π.Υ για χρήση του πρώην δημαρχείου Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη, αν και αρχικά είχε υπονοηθεί πως θα μπορούσε να παραχωρηθεί, τελικά κρίθηκε επικίνδυνο, αφού ως περιουσιακό στοιχείο του δήμου, θα μπορούσε - αν ήθελε το υπουργείο - ή να το μισθώσει ή ακόμα και να το αγοράσει με πάνω από 1.5 εκατ.ευρώ.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 
Από το ένθετο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis