Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 20/05/2021

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων:

Πάτρα, 19 Μαΐου 2021

Δεκαετίες. Δεκαετίες εμπαιγμού και αδιαφορίας για ένα έργο που θα προσφέρει πολλά στην πόλη και στην περιοχή. Ένα έργο που θα προσφέρει αρτιότερες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους, καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης για τους πολίτες, ανθρώπινες συνθήκες κράτησης για τους κρατουμένους, εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, ουσιαστικό περιορισμό του κυκλοφοριακού στην πόλη και αποκέντρωση.

Χθές έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα – σταθμός αφού υπογράφηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση της έκτασης στην Εγλυκάδα Πατρών για την ανέγερση του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εργάζονται με σκοπό την ένταξη του έργου σε ΣΔΙΤ και την διαδικασία δημοπράτησης του. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει την κατασκευή αλλά και την συντήρηση των εγκαταστάσεων. Το όλο έργο υπολογίζεται να περατωθεί έως το έτος 2025, ενώ σύντομα αναμένουμε τον ερχομό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Πάτρα για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Για εμάς τους ανθρώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αποτελεί μια μεγάλη νίκη, αποτέλεσμα των συνεχών και πολύχρονων προσπαθειών μας.

Σε αυτή μας την προσπάθεια βέβαια είχαμε δίπλα μας και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, για την κατανόηση των αναγκών και την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, για τις παρεμβάσεις του, τον Βουλευτή της περιοχής κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, ο  EAYA 2/2 οποίος προώθησε και την ιδέα της κατασκευής του κτιρίου στην περιοχή της Εγλυκάδας και τους Βουλευτές κ. Άγγελο Τσιγκρή, κ. Ιάσονα Φωτήλα και κα Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις συνεχείς παρεμβάσεις τους για το ζήτημα.

Μια νέα εποχή ξεκινά για την Αστυνομία της Πάτρας, που σε λίγα χρόνια θα αποκτήσει νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην πόλη. Μαζί με την προσδοκώμενη ευόδωση των συνεχών μας προσπαθειών και διεκδικήσεων για την αύξηση του Αστυνομικού προσωπικού, τον εξοπλισμό του με σύγχρονα οχήματα και μέσα και με την απεμπλοκή από κάθε λογής πάρεργα, που βρίσκουν ευήκοα ώτα στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία, ευελπιστούμε ότι σύντομά θα υπάρξει ένα νέο επίπεδο Αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, προς όφελος των Πολιτών.

                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis