Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 15/10/2021

Την αγωνία των αστυνομικών αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται το πληγωμένο κτίριο του αστυνομικού τμήματος Σητείας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 ρίχτερ μετέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Το κτίριο που είναι μισθωμένο για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος εκτός από παλαιό έχει υποστεί και σοβαρές ζημιές ενώ ακόμη αναμένονται μηχανικοί για να αποφανθούν για τη στατικότητά του.

Πάντως και με τις ζημιές που έχει υποστεί όπως ρωγμές, πτώση σοβάδων κ.α εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των αστυνομικών που εργάζονται σε αυτό αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται.

Ο Εγκέλαδος άφησε προβλήματα στο Αστυνομικό Τμήμα

Ο Εγκέλαδος άφησε προβλήματα στο Αστυνομικό Τμήμα

Σύμφωνα με τον κ.Καρτσάκη ακόμη και εάν κριθεί κατάλληλο και γίνουν παρεμβάσεις αυτό θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και να εξευρεθεί ένας ποιο σύγχρονος χώρος που θα πληρεί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτεί μια δημόσια υπηρεσία.

Άλλωστε, πρόσθεσε, σε μια τουριστική περιοχή όπως η Σητεία το αστυνομικό τμήμα πρέπει όχι μόνο να έχει καλή εικόνα αλλά και να πληρεί όλους τους κανόνες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και οι συνθήκες εργασίας να είναι καλές για τους αστυνομικούς.

Ανησυχία από τις ρωγμές...

Ανησυχία από τις ρωγμές...

Ρωγμές και ανησυχία στο ΑΤ

Ρωγμές και ανησυχία στο ΑΤ

Το παλιό κτίριο όπου τώρα στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα και το Κ.Α.Ε. Σητείας είναι μη προσβάσιμο για ΑΜΕΑ.

Ο Πρόεδρος των αστυνομικών εξέφρασε και τον προβληματισμό του κατά πόσο ένα τόσο παλαιό κτίριο μπορεί να αντέξει έναν ακόμη σεισμό παρόμοιου μεγέθους ή έστω έναν μικρότερο πιθανό μετασεισμό και κάλεσε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και την πολιτεία να μεριμνήσουν τάχιστα για την μεταφορά του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis