Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 12/05/2017

Σπείρα που πραγματοποιούσε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και μίνι μάρκετ και στη συνέχεια πυρπολούσαν τα οχήματα με τα οποία διέφευγαν, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Το κουβάρι της δράσης της εγκληματικής ομάδας, ξετυλίχτηκε όταν συνέλαβαν έναν 30χρονο Αλβανό στο Νέο Ψυχικό.

Τα μέλη της σπείρας έκαναν ληστρικές επιδρομές σε επιχειρήσεις στην Βορειοανατολική Αττική και χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους με αυτές άλλων οχημάτων, τις οποίες έκλεβαν πριν τη διάπραξη των ληστειών.

Μόλις ολοκλήρωναν τις «μπούκες τους»  πυρπολούσαν τα οχήματα προκειμένου να εξαφανίζουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να τους ενοχοποιήσει. Φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, και φορούσαν γάντια, ενώ  σε κάποιες περιπτώσεις φορούσαν σακούλες ή ακόμα και κάλτσες πάνω από τα  παπούτσια τους!

Η σπείρα είχε στο οπλοστάσιο της, πιστόλια, καραμπίνα και μαχαίρια με τα οποία ακινητοποιούσαν τα θύματα τους. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις  ληστειών, εκ των οποίων 9 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 2 σε μίνι μάρκετ,  2 σε σπίτια, ενώ είχαν αφαιρέσει και δυο πινακίδες οχημάτων. Εκτός του 30χρονου, έχει ταυτοποιηθεί και  αναζητείται  ένας ακόμη 28χρονος Αλβανός ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της σπείρας συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis