Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:58 | 15/02/2022

Μια συγκινητική πρωτοβουλία υλοποίησαν σήμερα αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, επισκεπτόμενοι τα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών “ΣΤΟΡΓΗ”, χαρίζοντας πολλά δώρα, αλλά κυρίως χαμόγελα, στους μικρούς ήρωες που δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα ζωής.


Η κίνηση ανθρωπιάς που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του εν ενεργεία αστυνομικού, αρχιφύλακα και αθλητή με αναπηρία, Διογένη Τσώνη, μαζί με συναδέλφους του από την Άμεση Δράση, την ομάδα ΔΙΑΣ και την ομάδα Ζ, συνέπεσε με τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και αγκαλιάστηκε από τη διοίκηση του Συλλόγου “Στοργή”, με την πρόεδρο του κ. Τίμη Μπακατσέλου, να εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες της.

Συνολικά πέντε μηχανές και ένα περιπολικό της αστυνομίας, έφτασαν το μεσημέρι έξω από τον ξενώνα του “Στοργή”, με τους αστυνομικούς να υποδέχονται τα μέλη και η διοίκηση του Συλλόγου και φυσικά τα παιδιά και οι γονείς που φιλοξενούνται εκεί. Με τους φάρους και τις σειρήνες, “έσκασαν” και τα πρώτα χαμόγελα στα μικρά παιδιά, τα οποία ανέβηκαν στις μηχανές και στο περιπολικό, με τους αστυνομικούς να τα αγκαλιάζουν και να τα προσφέρουν λίγες στιγμές ξενοιασιάς και χαράς, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν.

Το περιπολικό ήταν ασφυκτικά γεμάτο με τα δώρα που συγκεντρώθηκαν από τον κ. Τσώνη και τους συναδέλφους του, ενώ χρειάστηκε και δεύτερο δρομολόγιο για να μεταφερθούν όλα. Ο κ. Τσώνης εξάλλου που έφτασε πρώτος στον ξενώνα, παρέδωσε πολλές τσάντες με υγιεινά εδέσματα, τα οποία παραδόθηκαν στους γονείς των παιδιών.

Στη διάρκεια της επίσκεψης των αστυνομικών, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τίμη Μπακατσέλου, ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και όσους θέλουν να βοηθούν αυτά τα παιδιά, ώστε “κάποια στιγμή να αρχίσουν το μεγάλο χαμόγελο, γιατί είναι οι πραγματικοί μικροί ήρωες στον αγώνα που δίνουν”.  Όπως είπε, είναι πάρα πολύ συγκινητικό το πόσος κόσμος θέλει να βοηθήσει αυτά τα μικρά παιδάκια, διάθεση που φέρνει καλό αποτέλεσμα συνήθως.

Δείτε τι είπε η κ. Μπακατσέλου:

Από την πλευρά του, ο αρχιφύλακας Διογένης Τσώνης, ανέφερε πως προχώρησε με τους συναδέλφους του σε αυτήν την κίνηση, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να χαρούνε, κάνοντας λόγο για ήρωες.  “Θελήσαμε με αυτήν την επίσκεψη μας εδώ, να κάνουμε τα παιδιά να χαμογελάσουν. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τον κόσμο να βοηθάει τους συλλόγους και ειδικά τον σύλλογο «Στοργή» Θεσσαλονίκης” είπε χαρακτηριστικά, δεσμευόμενος να υπάρξουν στο μέλλον και άλλες δραστηριότητες για τη στήριξη των παιδιών.

Δείτε τι είπε ο κ. Τσώνης:

Ο Ξενώνας του Συλλόγου Φίλων των καρκινοπαθών παιδιών “ΣΤΟΡΓΗ” στην οδό Ροδοπόλεως στην Καλαμαριά, λειτουργεί περίπου από το 2016 και διαθέτει 19 δωμάτια, προσφέροντας μια προσωρινή στέγη για τα παιδιά που νοσούν αλλά και τους συνοδούς τους όταν έρχονται  από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ έχει παραρτήματα και βοηθητικούς χώρους, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους, ακόμη και αίθουσες διδασκαλίας.

Σε ένα σύγχρονο και ανθρώπινο περιβάλλον, παιδιά από όλη την Ελλάδα φιλοξενούνται δωρεάν μαζί με τους γονείς τους, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους,  ενώ παράλληλα παρέχεται πολύτιμη υποστήριξη στους συνοδούς αλλά και διασύνδεση με φορείς, για να μπορούν να διεκπεραιώνουν πιο εύκολα τις απαραίτητες διαδικασίες που σχετίζονται με τη θεραπεία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα, μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του “ΣΤΟΡΓΗ”, ΕΔΩ.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη σημερινή κίνηση ανθρωπιάς:

Πηγή:  grtimes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis