Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 27/12/2014

Με τα ίδια τους τα λόγια,τις θέσεις και τις πράξεις φέρνουν αντιμέτωπους τον πρωθυπουργό,τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών οι στρατιωτικοί για το περιβόητο θέμα του ασφαλιστικού όσων κατετάγησαν την περίοδο 1990-95.Το θέμα υποτίθεται είχε λυθεί με σχετική τροπολογία. Και την λύση του η οποία δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ την είχε ανακοινώσει μέσω Onalert.gr η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά. Επειδή όμως πρόκειται για ασφαλιστικό ζήτημα η τρόϊκα δεν επιτρέπει την επίλυσή του και η κυβέρνηση απ΄ ότι φαίνεται δεν θέλει να πάει κόντρα ακόμη και σ΄ αυτό το θέμα που επαναλαμβάνουμε δεν κοστίζει τίποτα.

Η ανοικτή επιστολή που στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προς τους κυρίους Σαμαρά,Βενιζέλο και Σταϊκούρα τους υπενθυμίζει τι είχαν πει και γιατί είχαν δεσμευτεί να λύσουν το θέμα:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ τους
Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Αντώνη Σαμαρά
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφο
Αθήνα, 27 Δεκ 2014
Σε συνέχεια της από 21-12-2014 ανοικτής επιστολής μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε.

Στην ομιλία σας, κατά τη συζήτηση του δυσμενούς ασφαλιστικού νόμου 3865/2010, είχατε πει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, μεταξύ πολλών άλλων: «.... Ξαναγυρίζω στο ασφαλιστικό του δημοσίου και πάλι. Σε τρία χρόνια, σε ελάχιστο χρόνο επέρχονται μεγάλες ανατροπές. Ευαίσθητες ομάδες, γυναίκες με ανήλικα παιδιά, γυναίκες με τρία παιδιά και πάνω, επιβαρύνονται ακόμα και με δεκαπέντε χρόνια πρόσθετης εργασίας. Οι νέοι ένστολοι – το άκουσα προηγουμένως - που συνταξιοδοτούνται σήμερα με είκοσι πέντε χρόνια υπηρεσίας, με τις νέες ρυθμίσεις θα χρειάζονται σαράντα χρόνια - τριάντα πέντε κανονικά και πέντε πλασματικά - ή θα παίρνουν σύνταξη στα εξήντα…» και «.... Σε ό,τι αφορά τους ένστολους πρέπει να διευκρινιστεί ότι πληρώνονται από το δημόσιο, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι του δημοσίου. Διαχειρίζονται ύψιστο δημόσιο αγαθό, υποβάλλονται σε συνθήκες με πολλούς περιορισμούς, θυσίες και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως διοικητικοί υπάλληλοι…». Στη συνέχεια καταψηφίσατε το νόμο στα κύρια άρθρα του, σε ονομαστική ψηφοφορία.


Κύριε Αντιπρόεδρε.
Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας τότε, είχατε πει από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για τον ανωτέρω νόμο, μεταξύ πολλών άλλων: «Η εγγύηση αυτή που είναι μία εγγύηση νομοθετική, συνταγματική, μία εγγύηση διεθνής, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επεκτείνεται και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης και σε σχέση με το χρόνο καταβολής της σύνταξης και για όσους το θεμελιώνουν το δικαίωμα αυτό μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, με μία πάρα πολύ ήπια κλιμάκωση του χρόνου παραμονής στην πραγματική στρατιωτική υπηρεσία. Ενάμισι χρόνο το ’11, τρία χρόνια το ’12, τεσσεράμισι χρόνια το ’13, έξι χρόνια το 2014. Έτσι, το σύστημα αποκτά μία μεταβατική δίοδο, που είναι καλά οργανωμένη, δίκαιη και αναλογική...». 


Όμως, στη συνέχεια καταργήσατε αυτή τη μεταβατική περίοδο, με τη δυνατότητα που δώσατε να ισοψηφίσουν τον πρόσθετο χρόνο υπηρεσίας με τα 5 πλασματικά χρόνια όσοι εισήλθαν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι το 1989 και δημιουργήσατε έτσι ένα χάσμα 10 ετών μεταξύ ασφαλισμένων που μέχρι πρότινος είχαν τα ίδια ασφαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή ανάμεσα σε όσους εισήλθαν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι το 1989, σε σχέση με αυτούς που εισήλθαν από το 1990 έως το 1992, θεωρούμενοι ως «παλαιοί ασφαλισμένοι».


Στη συνέχεια της ομιλίας σας είχατε στείλει ένα χαιρετισμό στους Στρατιωτικούς: «Άρα, να στείλουμε όλοι μαζί ως Βουλή ένα χαιρετισμό – όπως είπα και προηγουμένως - τιμής και αναγνώρισης στους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες και να τους δείξουμε την εμπιστοσύνη μας. Και επαναλαμβάνω, εάν έχει παρεισφρήσει λάθος, αβλεψία ή αν προκύψει πρόβλημα από την εφαρμογή των διατάξεων στο επίπεδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εδώ είναι και η Κυβέρνηση και η Βουλή για να δούμε ακόμη και περιπτώσεις μικρών ομάδων ή και ατομικές περιπτώσεις. Κανείς δεν πρέπει να έχει το αίσθημα της αδικίας και δεν θα το έχει….».


Κύριε Αναπληρωτά Υπουργέ των Οικονομικών.
Στην ονομαστική ψηφοφορία για τα κύρια άρθρα του ανωτέρω δυσμενούς νόμου 3865/2010 τα καταψηφίσατε τότε, ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σήμερα, σαν αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, μας εξεπλήξατε ευχάριστα όταν εκδώσατε ανακοίνωση με τη σύνταξη τροπολογίας για τη ρύθμιση και τη διόρθωση του ασφαλιστικού μας προβλήματος, που όμως αν και ήταν έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή, «πάγωσε» λόγω της εμπλοκής της Τρόικας, όπως εσείς αναφέρατε σε μήνυμα σας, χωρίς να διασφαλίζεται η προώθηση του στη Βουλή σε δεύτερο χρόνο.


Κατόπιν των παραπάνω, για μία ακόμη φορά, για ένα θέμα που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι:

Κύριε Πρόεδρε ενστερνιστείτε, σήμερα κιόλας, τις απόψεις και τις θέσεις που εσείς ο ίδιος εκφράσατε στη Βουλή, σχετικά με το ασφαλιστικό των Στρατιωτικών.

Κύριε Αντιπρόεδρε διορθώστε, σήμερα κιόλας, την αδικία που δημιουργήσατε και κάνοντας πράξη το χαιρετισμό που μας δώσατε, λύστε, σήμερα κιόλας, το πρόβλημα αυτό.

Κύριε Αναπληρωτά Υπουργέ των Οικονομικών, συνεργαστείτε, σήμερα κιόλας, με την Κυβέρνηση για την άμεση κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, πέρα από την όποια πιθανή εμπλοκή με την Τρόικα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση - απευθυνόμενοι και στους τρεις σας - σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια κάνετε, για να πείσετε τους συναδέλφους μας, ότι τους νοιάζεστε και μεριμνείτε για αυτούς δηλώνοντας ευαισθησίες απέναντί τους, δυστυχώς θα πέσει στο κενό, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να σας πιστέψει πια κανείς μας.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis