Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:09 | 30/10/2020

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα έχουν προκαλέσει οι χθεσινές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, σε Νίκαια και Αβινιόν, αλλά και εκείνη εναντίον ειδικού φρουρού στο γαλλικό προξενείο Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ευρώπη, αφού η Γαλλία βρίσκεται ξανά σε πόλεμο με την ισλαμική τρομοκρατία, στον απόηχο της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γι' αυτό το λόγο όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ «θωρακίζονται» προκειμένου να αποτραπεί κάποιο ανάλογο χτύπημα, από μοναχικούς λύκους, απέναντι σε γαλλικούς στόχους.

Αυξημένα μέτρα προστασίας και στην Ελλάδα

Συναγερμός ωστόσο μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία έχει σημάνει και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η φύλαξη κτιρίων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο θα ενισχυθούν με διπλές σκοπιές, ενώ αναμένεται να εντατικοποιηθούν και οι περιπολίες από ομάδες ΔΙ.ΑΣ. ΟΠΚΕ, Δράση και Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα η αστυνομική παρουσία θα ενισχυθεί στην Γαλλική Πρεσβεία στην Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας αλλά και στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα.

Ανάλογη αυξημένη επιτήρηση θα έχουν η πρεσβευτική κατοικία και μέλη της διπλωματικής αποστολής, όπως επίσης αντιπροσωπείες οχημάτων και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων. Την ίδια ώρα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και Κρατικής Ασφάλειας επιτηρούν διακριτικά χώρους λατρείας για τον εντοπισμό ύποπτων ενεργειών.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ακραίες ενέργειες στη χώρα, ωστόσο το συγκεκριμένο δίχτυ ασφαλείας αποσκοπεί στον έγκαιρο εντοπισμό των λεγόμενων μοναχικών λύκων, όπως αυτών που έδρασαν το προηγούμενο 24ωρο στη Γαλλία σκορπίζοντας τον θάνατο.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis