Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 16/01/2022

Απορρίφθηκε η έφεση που άσκησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς από το δικαστήριο με αποτέλεσμα να ξεκινά η διαδικασία απέλασή του από την Αυστραλία. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, ο Νο 1 τενίστας δεν θα συμμετέχει στο Open, ενώ μένουν να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για το πότε θα φύγει από τη χώρα.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου έξι ώρες και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις απόψεις τους στους δικαστές

Θα γίνει ήρωας των αντιεμβολιαστών αν τον απελάσετε» είπαν στην εκδίκαση οι συνήγοροί του, ωστόσο το επιχείρημα δεν έπεισε την δικαιοσύνη και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής η αυστραλιανή κυβέρνηση ακύρωσε για δεύτερη φορά την βίζα του Τζόκοβιτς.

Η απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, πάρθηκε για λόγους «δημόσιας υγείας και τάξης», αφού οι μη εμβολιασμένοι μη Αυστραλοί ταξιδιώτες δεν δικαιούνται να εισέρχονται σε αυστραλιανό έδαφος.

Μετά την κυβερνητική απόφαση οι δικηγόροι του αθλητή έσπευσαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αιτούμενοι την ακύρωσής της. Ζήτησαν μάλιστα επίσπευση της διαδικασίας εκδίκασης της έφεσης προκειμένου ο παίκτης να προλάβει να παίξει στο γκραν σλαμ που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, η ακύρωση της βίζας αυτή τη φορά δεν έγινε επειδή ο παίκτης είναι ανεμβολίαστος, αλλά από φόβο ότι αυτό θα «πυροδοτήσει» το αντι-εμβολιαστικό κίνημα στην Αυστραλία, ένα επιχείρημα που πέφτει για πρώτη φορά στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, η απόφαση πάρθηκε για να προστατευτούν οι «θυσίες» των Αυστραλών.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis