Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 11/01/2015

Η αυτοκτονία είναι πάντα μια τρομερή τραγωδία που δυστυχώς δεν είναι πολλές φορές εύκολο να αποτραπεί. Μια μεγάλη πλειονότητα ανθρώπων, επιθυμούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, επιλέγοντας ένα φινάλε σε κάποιο δημόσιο χώρο.

Κατά ένα μακάβριο τρόπο, υπάρχουν μερικές διάσημες τοποθεσίες, που έχουν τη φήμη ότι προσελκύουν μεγάλα ποστοστά ανθρώπων που τα επιλέγουν για το επονενοημένο διάβημα,

Το Μετρό του Λονδίνου

Ο Υπόγειος σιδηρόδρομος (London Underground) του Λονδίνου είναι ίσως το πιο διάσημο δημόσιο σύστημα διαμετακόμισης στον κόσμο Το περίφημο «The Tube», όπως είναι κοινώς γνωστό, άρχισε να λειτουργεί τον 19ο αιώνα. Καλύπτει μια εντυπωσιακή αχανή απόσταση 270 σταθμών με 11 γραμμές και οι ράγες του ξεπερνούν τα 402 χιλιόμετρα.

Δυστυχώς όμως, αποτελεί και έναν δημοφιλή προορισμό για όσους επιλέγουν να βάλλυν τέλος στη ζωή τους. Καθώς ο υπόγειος σιδηρόδρομος είναι εύκολα προσβάσιμος σχεδόν από παντού, τα γρήγορα, βαριά τρένα του έχουν γίνει δημοφιλή μέσα για τους απελπισμένους κατοίκους της πόλης. Δεκάδες άνθρωποι πραγματοποιούν μοιραία άλματα στις αποβάθρες σε εβδομαδιαία βάση.

Μάλιστα, ο πιο δημοφιλής σταθμός για αυτόχειρες είναι ο «King's Cross St. Pancras», ενώ η Βόρεια γραμμή παίρνει το μακάβριο βραβείο με τις περισσότερες «βουτιές» (145 θάνατοι τη δεκαετία 2001 και 2011).

Το ευχάριστο, όσο αυτό μπορεί να λεχθεί, είναι ότι ο υπόγειος είναι εκπληκτικά αναποτελεσματικός (μόνο το 40% όσων αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν πεθαίνει), και οι επιζώντες χρεώνονται με μια σειρά από πλημμεληματικού τύπου όπως για «παρεμπόδιση της ροής των αμαξοστοιχιών με πρόθεση» για παράδειγμα.

Πύργος του Αϊφελ

Το 324μέτρων αριστούργημα του Gustave Eiffel είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα στον κόσμο και ένα σύμβολο τόσο για το Παρίσι όσο και το σύνολο της Γαλλίας. Αλλά δεν είναι όλη η προσοχή που λαμβάνει επιθυμητή. Η «Σιδηρά Κυρία» έχει δυστυχώς υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στους απανταχού αυτόχειρες. Τόσα πολλά, που στην πραγματικότητα, λέγεται ότι είναι το τρίτο πιο δημοφιλές μέσο αυτοκτονιών σε όλη τη χώρα.

Παρά την ανοιχτού τύπου σχεδίαση, είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο για να πηδήξει κανείς χάρη στα κάγκελα και τα διάφορα μέτρα ασφάλειας. Ωστόσο, πολλοί αποφασισμένοι καταφέρνουν να το πετύχουν. Αρκετοί μάλιστα επιχειρούν να σκαρφαλώσουν αφού ο πύργος κλείνει για το κοινό. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης του πύργου πράττουν σοφά τοποθετώντας δίχτυα ασφαλείας και άλλα, απόρρητα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, αρνούνται να δώσουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό όσων έχουν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα: «Είναι πάντα πάρα πολλοί», αρκούνται απλά να δηλώσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Γέφυρα Nusle στην Πράγα

Φανταστείτε μια ήσυχη, ειδυλλιακή γειτονιά διατηρητέων κτιρίων, τη Nusle στην Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας. Αποτελεί μια γραφική «συλλογή» από μικρά σπίτια και παλιές πολυκατοικίες, που βρίσκονται τακτοποιημένα σε μια μικρή κοιλάδα. Ωστόσο, αυτός ο συγκεκριμένος παράδεισος έχει ένα τεράστιο σκοτεινό μυστικό: Τοη γέφυρα Nusle, μια τεράστια τσιμεντένια κατασκευή, που εκτείνεται σε όλη την γειτονιά, μήκους περίπου 43 μέτρων. Τη γέφυρα «διατρέχει» ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της χώρας, και φιλοξενεί την τοπική γραμμή του μετρό.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αρκετοί την χρησιμοποιούν για να συναντήσουν το θάνατο.
Η δυσοίωνη γέφυρα αποτελεί ένα περιβόητο σημείο αυτοκτονιών, σε σημείο που οι ντόπιοι της έχουν δώσει το παρατσούκλι «γέφυρα αυτοκτονιών». Περίπου 300 άνθρωποι έχουν πήδηξε από εκεί από τότε που χτίστηκε πριν από 40 χρόνια. Οι αρχές της πόλης έχουν προσθέσει ένα φράχτη από αλυσίδας και λοιπά πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, αλλά όλα αυτά δεν έχουν καταφέρει παρά στο ελάχιστο να μειώσουν την απόκοσμη φήμη της γέφυρας.

Καταρράκτες του Νιαγάρα

Όταν σκεφτόμαστε ανθρώπους που σπεύδουν να συναντήσουν την καταδίκη τους στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, σκεφτόμαστε συνήθως παλιές ταινίες και εκκεντρικούς χαρακτήρες. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για γέλια. Κάθε χρόνο περίπου 40 άτομα κατά μέσο όρο, πραγματοποιούν άλματα προς το θάνατό στα θορυβώδης νερά του Νιαγάρα, με περίπου 5.000 πτώματα να έχουν ανασυρθεί από το 1850 έως το 2011.
Η περιοχή είναι τέτοια που είναι σχεδόν αδύνατος να ασφαλιστεί απόλυτα, χάρη στο τεράστιο αριθμό των πιθανών σημείων για μοιραία άλματα. Οι μόνοι άνθρωποι που ωφεληθούνται από τις τραγωδίες, λέγεται ότι είναι οι κυβερνήτες και τα πληρώματα του «Maid of the Mist». Οι βαρκάρηδες υποτίθεται ότι έχουν μια αρκετά προσοδοφόρα επιχείρηση στο να ανασύρουν τα άψυχα σώματα.

Η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο

Η πανοραμική γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο αποτελεί σήμα κατατεθέν της Δυτικής Ακτής, που συναγωνίζεται την περίφημη πινακίδα του Χόλιγουντ. Ως ένα τεράστιο κατασκεύασμα που προσφέρει στους πεζούς μια μαγευτική θέα και με δωρεάν πρόσβαση στην αποβάθρα ύψους 75 μέτρων, η γέφυρα είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μέρος για αυτοκτονίες.
Η Golden Gate κατέχει το θλιβερό ρεκόρ, ως το δεύτερο πιο κοινό μέρος αυτοκτονιών στον κόσμο. Σύμφωνα με μια επίσημη καταμέτρηση περίπου 1.200 άτομα να έχουν (αριθμός που καταγράφηκε το 2005), αλλά οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος.

Το δίχτυ ασφαλείας

Οι αρχές έχουν προνοήσει και υπάρχει ειδική περιπολία, Highway Patrol, οι οποίοι έχουν αποτρέψει ένα μεγάλο ποσοστό των υποψήφιων αυτόχειρων, της τάξης του 80-90%.Επιπλέον, βρίσκεται υπό κατασκευή ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά η έλλειψη χρηματοδότησης (μπορεί να κοστίσει έως και 50 εκατομμύρια δολάρια) έχει μέχρι στιγμής καθυστερήσει το έργο.

Ηφαίστειο Mihara στην Ιαπωνία

To Όρος Mihara αποτελεί ένα διάσημο αξιοθέατο που δεσπόζει στο νησί Ίζου Οσίμα. Είναι το μέρος όπου η κυβέρνηση φυλάκισε τον Godzilla στην ταινία «The Return of Godzilla», και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αρχική έκδοση της ταινίας «Ring».
Αποτελεί ωστόσο και δημοφιλή προορισμό αυτοκτονιών. Το Όρος Mihara τυγχάνει να είναι και ένα ενεργό ηφαίστειο, με αρκετά ανοιχτούς. Το γεγονός αυτό συνέβαλε δυστυχώς θετικά για μια 21χρονη φοιτήτρια, την Kiyoko Matsumoti η οποία πήδηξε το 1933 στα βάθη του βουνού και αμέσως βρέθηκε στην κόλαση της λάβας έως (1.200 ° C).

Το τραγικό αυτό γεγονός, αποτέλεσε την αρχή μια μακάβρια μόδα μεταξύ των Ιαπώνων. Για σχεδόν μια δεκαετία, τα άλματα στο καυτό ποτάμια λάβας του όρους Mihara έγινε ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να αυτοκτονήσει κανείς. Χιλιάδες άνθρωποι μιμήθηκαν το παράδειγμα της Kiyoko, με αποτέλεσμα μόνο το 1933 να βρουν φρικτό θάνατο 944 άνθρωποι.

Οι αρχές έχουν έκτοτε περιφράξει το πλεονεκτικό σημείο όπου οι μυριάδες απελπισμένοι αποφασίζουν να κάνουν το σάλτο μορτάλε. Αυτό υποτίθεται ότι αποτρέπει όσους το αποφασίζουν, αν και οι αρχές ποτέ δεν θα είναι 100% σίγουροι.

Πηγή: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis