Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:09 | 20/08/2021

Η εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών και βαρέων οχημάτων Katmerciler παρουσίασε δύο νέα τεθωρακισμένα οχήματα, τα Eren 4x4 και Hizir II 4x4.

Η Katmerciler ιδρύθηκε το 1985 στην Σμύρνη και πλέον έχει εργοστάσιο κατασκευής τόσο εκεί όσο και στην Άγκυρα, με το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης να βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Τα αποκαλυπτήρια των νέων στρατιωτικών οχημάτων της Katmerciler έγιναν στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων IDEF 2021 που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, παρόντος του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Katmerciler Eren & Hizir II C&M 2

Πιο αναλυτικά, το νέο Eren 4x4 είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού που προορίζεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον. Το όνομά του το πήρε από τον 15χρονο Eren Bülbül που έχασε την ζωή του το 2017 στην Τραπεζούντα μετά από συμπλοκή των τουρκικών αρχών με μέλη του PKK.

Μπορεί να μεταφέρει έως επτά στρατιώτες και χάρη στις μαζεμένες του διαστάσεις για όχημα αυτής της κατηγορίας, προσφέρει μεγάλη ευελιξία στο “σφιχτό” περιβάλλον των πόλεων.

Σύμφωνα με την Katmerciler, το νέο Eren 4x4 διαθέτει υψηλή βαλλιστική προστασία ακόμα και από βλήματα μεγάλου διαμετρήματος, ενώ το πάτωμα προσφέρει προστασία τους επιβαίνοντες από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Katmerciler Eren & Hizir II C&M 3

Παρά την ισχύ των 250 ίππων και τις καλές επιδόσεις που χαρίζει στο σχετικά μικρό Eren 4x4, οι εκτός δρόμου δυνατότητές είναι αρκετά δυνατές. Διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση που προσφέρει μεγάλη ελευθερία άρθρωσης, ελεγχόμενα διαφορικά και αυτόματο κιβώτιο με δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Από πλευράς εξοπλισμού, το νέο Eren 4x4 διαθέτει αυτόματο σύστημα εντοπισμού κινούμενων στόχων με δυνατότητα εξουδετέρωσής τους εν κινήσει χάρη στα τηλεκατευθυνόμενα οπλικά του συστήματα. Επιπλέον, μπορεί να επιχειρεί μέρα και νύχτα, με τα αυτοματοποιημένα συστήματα οπλισμού να υπολογίζουν όλες τις παραμέτρους πριν πραγματοποιήσουν χτύπημα (απόσταση κ.α.).

Η σχεδίαση και η εξέλιξη του νέου Eren 4x4 έγινε στα πρότυπα και τις προδιαγραφές του NATO, μπορεί να επιχειρεί σε συνθήκες ζέστης και ψύχους, και στον προαιρετικό του εξοπλισμό διαθέτει σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος 360 μοιρών, κανόνι ομίχλης, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και άλλα.

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίαση Katmerciler στην έκθεση IDEF 2021 είναι μια βελτιωμένη έκδοση του γνωστού μας Hizir 4x4. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κατασκευαστής, το νέο Hizir II είναι καθολικά βελτιωμένο με ακόμα μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Katmerciler Eren & Hizir II C&M4

Η καμπίνα του Hizir II χωράει, ανάλογα με την διαμόρφωση, από 9 έως 14 στρατιώτες, και χάρη στην τοποθέτηση ράμπας αντί για πόρτας στο πίσω μέρος διευκολύνεται αρκετά η επιβίβαση και αποβίβαση.

Η ελαφρώς διαφοροποιήμενη σχεδίαση του εξασφάλισε ένα πιο επιθετικό παρουσιαστικό, με το νέο μονοκόμματο παρμπρίζ να εξασφαλίζει αυξημένη ορατότητα. Ακόμα, ορισμένες δομικές αλλαγές που υπέστη εξασφάλισαν χαμηλότερο κέντρο βάρους που ευνοούν τα οδικά χαρακτηριστικά του, ενώ η διαδικασία αλλαγής των μεγάλων all terrain ελαστικών έγινε πιο εύκολη.

Η κατασκευή και η σχεδίαση του νέου Hizir II έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του NATO και το ενισχυμένο πάτωμα σχεδίασης V (για εξοστράκιση βλημάτων) αντέχει χτυπήματα από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ο κινητήρας που το εφοδιάζει έχει ισχύ 400 ίππων και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αντοχή και την υψηλή απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τα τερέν.

Πηγή: carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis