Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:45 | 29/02/2020

Επεισόδια σημειώθηκαν και σήμερα στον Έβρο με τους μετανάστες να πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ και εκείνους να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, δεν είναι οι πέτρες αλλά το γεγονός ότι εκτοξεύτηκαν προς το ελληνικό έδαφος και τις αστυνομικές δυνάμεις δακρυγόνα τουρκικής προέλευσης. Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνει μάχη, προκειμένου να μην περάσουν από τα σύνορα περισσότεροι από 1.200 μετανάστες και πρόσφυγες, φαίνεται πως η τουρκική πλευρά προχωρά σε προκλητικές ενέργειες.

 Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ανέβασε φωτογραφίες από την ελληνοτουρκική μεθόριο σε δύο εκ των οποίων απεικονίζονται χημικά δακρυγόνα κατασκευασμένα στην Τουρκία όπως αναγράφεται πάνω τους. Πρόκειται για δακρυγόνα που φέρονται να έχουν πέσει στην ελληνική πλευρά των συνόρων και προκαλεί εύλογες απορίες για τη στάση των τουρκικών Αρχών.

Όπως αναφέρει ακόμα στην ανάρτηση του ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: «Η προπαγάνδα των Τουρκικών δυνάμεων συνεχίζεται... Χημικά πριν λίγη ώρα εκτόξευσαν στην ελληνική πλευρά.. Συνεχίζουμε να κρατάμε δυνατά και με υψηλό ηθικό... Είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων της χώρας μας...»

 

him2.jpg

Πηγή: ethnos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis