Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 04/01/2019
Σταθερά στο πλευρό του κοινωνικού συνόλου και της Πολιτείας οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν ακάθεκτα το έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διέθεσε προσωπικό και μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), για την έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 168 στρεμμάτων γης, εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 2 νάρκες, 69 βλήματα διαφόρων τύπων, 10 χειροβομβίδες, 246 πυροδοτικοί μηχανισμοί.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 12 περιστατικά ανεύρεσης Εκρηκτικών Μηχανημάτων/Μηχανισμών - Πυρομαχικών (EOD), κατά τα οποία εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 7 βλήματα διαφόρων τύπων, 5 χειροβομβίδες και 1 πυροδοτικός μηχανισμός.

Τα παραπάνω πυρομαχικά, εκρηκτικά και μηχανισμοί, αποτελούν στην πλειονότητά τους απομεινάρια πολεμικών συγκρούσεων του παρελθόντος, τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων ερευνών.

Δείτε φωτογραφίες:
















 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis