Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 07/09/2021

Ραφήνα: Ο 44χρονος ζωγράφος που βρέθηκε απαγχονισμένος, ήταν ένα ταλέντο της ζωγραφικής που είχε ξεχωρίσει με τα έργα του.

Ο 44χρονος ζωγράφος που βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στη Ραφήνα ήταν ένας άνθρωπος που επί σειρά ετών προσπαθούσε να δραπετεύσει από το παρελθόν του.

Ήταν ένα ταλέντο της ζωγραφικής που είχε ξεχωρίσει με τα έργα του. Περιγράφεται ως ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης που προσπαθούσε να αφήσει πίσω του το οδυνηρό παρελθόν. Ήταν εκπρόσωπος του εξπρεσιονισμού και είχε διοργανώσει εκθέσεις ζωγραφικής που είχαν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε απαγχονισμένος το πρωί της Δευτέρας στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Αρχικά υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το στόμα του ήταν φιμωμένο και τα χέρια του δεμένα. Γρήγορα, ωστόσο, οι Αρχές απεφάνθησαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Πίσω του άφησε τρία ιδιόχειρα σημειώματα. Ένα στην αδελφή του, ένα στον δικηγόρο του και ένα στην Αστυνομία.

Ο 44χρονος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά προβλήματα. Όταν οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του, τότε ξεδιπλώθηκε μπροστά τους ένα ανθρώπινο δράμα που δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Ο ζωγράφος είχε υπάρξει ένα κακοποιημένο παιδί. Δράστιδα ήταν η μητέρα του, σύμφωνα με τις περιγραφές που είχε δώσει στο παρελθόν στις Αρχές. Το 2013 ο 36χρονος τότε άντρας είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της μέσα στο σπίτι όπου ζούσαν στο Ίλιον. Καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, του αναγνώρισε μία σειρά από ελαφρυντικά και έτσι δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα έγκλειστος.

Βγαίνοντας από τη φυλακή ο 44χρονος προσπάθησε να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Αφοσιώθηκε στην τέχνη που αγαπούσε και με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να ξεχωρίσει. Μάλιστα, άρχισε να γράφει ποιήματα. Ήταν ένας ιδιαίτερα μορφωμένος άνθρωπος με σπουδές στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Διοργάνωσε εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετείχε σε κοινωνικά προγράμματα ζωγραφικής.

Παράλληλα, μετακόμισε στη Ραφήνα, όπου προσπάθησε να φτιάξει τη ζωή του. Αρκετοί ήταν και αυτοί που τον θεωρούσαν έναν διανοούμενο της εποχής μας, αν και ο ίδιος ήταν πάντα χαμηλών τόνων.

Πλέον οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή. Την έρευνα έχει αναλάβει η Αστυνομία, που θα πάρει καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντός του.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis