Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:34 | 08/06/2015
Ο εικονιζόμενος είναι ο 31χρονος Hicham Chaib που μπήκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους τον Μάρτιο του 2013. 

Είναι Βέλγος τζιχαντιστής ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της διαβόητης θρησκευτικής αστυνομίας του ISIS και υπεύθυνος για αμέτρητους αποκεφαλισμούς, σταυρώσεις και ακρωτηριασμούς τον περασμένο χρόνο στη Συρία. 



Ο νεαρός άνδρας με το προσωνύμιο Abu Haniefa αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της οργάνωσης και έγινε ένας από τους κυριότερους εκτελεστές της. 




Ο Chaib έχει την έδρα του στη de facto πρωτεύουσα του ΙΚ, τη Raqqa, και έχει εμφανιστεί σε δεκάδες αρρωστημένα βίντεο και φωτογραφίες. Πριν οδηγηθεί στο ISIS ήταν επιφανής φυσιογνωμία της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium- η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση και 45 μέλη της κρίθηκαν ένοχα για επιθέσεις που συνδέονται με τρομοκρατία, τον Φεβρουάριο. 






Πιστεύεται πως ο Chaib ήταν προσωπικός σωματοφύλακας του ηγέτη της οργάνωσης Fouad Belkacem, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12ετή φυλάκιση στη δίκη του Φεβρουαρίου. 

Ο Chahib δρούσε και ως συν- ηγέτης της Sharia4Belgium όταν ο Belkacem είχε φυλακιστεί για δύο χρόνια, το 2012.
Οι άλλοι δύο άνδρες που βοήθησαν τον Chaib να ηγηθεί της οργάνωσης, οι Feisal Yamoun και Noureddine Abouallal, πιστεύεται πως σκοτώθηκαν στη Συρία τα τελευταία χρόνια. 

Ένα χρόνο αργότερα ο Chaib και η σύζυγός του Κaoutar Bioui έφυγαν για τη Συρία όπου ενσωματώθηκαν στις τάξεις του ISIS. Ο 31χρονος θεωρείται ο πιο επιφανής Βέλγος του ISIS και υπεύθυνος για το γεγονός πως το Βέλγιο έχει τους περισσότερους πολίτες του που προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος από κάθε άλλη δυτική χώρα. 
Τον τελευταίο χρόνο ο Chaib σκαρφάλωσε ταχύτατα στην ιεραρχία του ISIS και έχει φωτογραφηθεί ακόμα και με τον διαβόητο διοικητή του ΙΚ στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, Abu Wahib.




Σύμφωνα με τη Daily Mail είναι ένας από τους πρώτους Δυτικούς που ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Ισλαμικό Κράτος και σήμερα οι αρμοδιότητές του είναι πολλές ως επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας, της επονομαζόμενης Hisbah: εκτός από την αγριότητα των δημόσιων εκτελέσεων και ακρωτηριασμών, η Hisbah περιπολεί τους δρόμους της πόλης και ανακατεύεται σε κάθε πτυχή της ζωής των ντόπιων, επιβάλλει τιμωρίες σε καταστηματάρχες που έχουν μεγάλο κέρδος και απειλεί με φυλάκιση γυναίκες επειδή το υλικό στη μπούργκα τους δεν είναι αρκετά χοντρό... 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis