Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 29/05/2016
Το 1973, η ΕΣΣΔ ξεκίνησε την ανάπτυξη για τη δημιουργία ενός συνεπτυγμένου όπλου διαμετρήματος 5,45 χιλιοστών σχεδιασμένο να βάλλει οπλοβομβίδες το οποίο να είναι κατάλληλο για τα πληρώματα των τεθωρακισμένων οχημάτων, τεχνικών μονάδων, κλπ, αλλά και για στρατιώτες που μπορεί να βρεθούν σε μια κατάσταση αυτοάμυνας.
 
 
Σύμφωνα με τις τακτικές και τεχνικές απαιτήσεις το όπλο θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης και ημιαυτόματης βολής, βάρος που δεν υπερβαίνει τα 2,2 κιλά, συνολικό μήκος λιγότερο από 750 mm και 450 mm με το κοντάκιο διπλωμένο, και μέγιστο βεληνεκές μέχρι 500 μέτρα.
 
 
Για τη δημιουργία ενός νέου όπλου σε ανταγωνιστική βάση ξεκίνησαν οι Σοβιετικοί σχεδιαστές όπλωνMikhail Kalashnikov, SG Simonov, SI Koshkarov, A. Konstantinov, I. Ya Stechkin.
 
 
Το 1975 για να αναπτύξει ένα συμπαγές όπλο διαμετρήματος  5,45 χιλιοστών ξεκίνησε και ο δημιουργός του διάσημου τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή SVD Evgeniy Fedorovich Dragunov. 
 
 
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στη Ρωσία, ο Larry Vickers παίρνει στα χέρια του το άγνωστο τυφέκιο εφόδου Dragunov ΜΑ για πρώτη φορά.
 


 

 

www.guns-gr.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis