Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 06/05/2022

Το Mk22 Mod 0 Advanced Sniper Rifle επιλέχθηκε μέσω μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ της Διοίκησης του Σώματος Πεζοναυτών, της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Πεζοναυτών και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, το Mk22 Mod 0 Advanced Sniper Rifle είναι ένα σύστημα τυφεκίου ακριβείας. Ενσωματώνει το 7×35 ισχύος Precision Day Optic και τροφοδοτείται από αποσπώμενο γεμιστήρα 10 φυσιγγίων.

Το Mk22 ενσωματώνει φλογοκρύπτη και σιγαστήρα. Επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν το όπλο ώστε να ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες της αποστολής, όπως αλλαγή κάννης και διαμετρήματος.

Το Mk22 θα αντικαταστήσει όλα τα παλαιού τύπου τυφέκια M40A6 και Mk13 Mod 7, μειώνοντας το απόθεμα των όπλων ελεύθερου σκοπευτή από τέσσερα σε τρία. Η επιλογή που παρέχεται από το Mk22 για αλλαγή κάννης θα δώσει στους Πεζοναύτες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν το τυφέκιο να βάλλει είτε τα φυσίγγια διαμετρήματος .338 Norma Magnum είτε .300 NM.

Το νέο οπτικό σκοπευτικό 7×35 PDO παρέχει επίσης μεγαλύτερες δυνατότητες μεγέθυνσης και παρατήρησης σε σχέση με το επί του παρόντος οπτικό 5×25.

 
Η επένδυση του Σώματος Πεζοναυτών στο τυφέκιο Mk22 για την αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού καθιστά τους ελεύθερους σκοπευτές των πεζοναυτών πιο θανατηφόρους και παρέχει αυξημένη ευελιξία. Ελαφρώνοντας το φορτίο για τους πεζοναύτες, το Mk22 είναι μια ιδανική προσθήκη στα οπλοστάσια ελεύθερων σκοπευτών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε αμφισβητούμενα περιβάλλοντα.
Η αυξημένη εμβέλεια που παρέχεται από το τυφέκιο Mk22 και το συνοδευτικό οπτικό PDO θα δώσει στους ελεύθερους σκοπευτές μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης στους στόχους τους, επιτρέποντας μεγαλύτερη επιβίωση. 
Ενώ το τυφέκιο Mk22 είναι βαρύτερο από το Mk13 και το M40A6, η συναίνεση από τους σκοπευτές που δοκίμασαν το όπλο ήταν ότι μειώθηκε ένα τυφέκιο στο οπλοστάσιο τους, κάτι που έχει σημαντικά τακτικά και υλικοτεχνικά πλεονεκτήματα κατά την εκτέλεση αποστολών. 
 
Τα κιτ Mk22 θα συνοδεύονται από αναβαθμισμένα οπτικά και προηγμένους σιγαστήρες. Επιπλέον, τα κιτ θα περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως τα συστήματα οπτικής μεγέθυνσης και μια εφάπαξ έκδοση μιας κάννης .300 Winchester Magnum για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μεταξύ των τρεχουσών αποστολών και των απαιτήσεων εκπαίδευσης. Ορισμένα κιτ Mk22 θα συνοδεύονται από τρίποδο και φίλτρο λέιζερ. 
Για να διασφαλίσει ότι το νέο σύστημα ταιριάζει στις ανάγκες των ελεύθερων σκοπευτών του Σώματος Πεζοναυτών, το MCSC πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών αξιολόγησης στη βάση Quantico του Σώματος Πεζοναυτών. Το γραφείο προγράμματος προσκάλεσε εκπαιδευτές και από τις τρεις σχολές ελεύθερων σκοπευτών και από το MARSOC, για να δοκιμάσουν το νέο τυφέκιο, τα οπτικά, σιγαστήρες, τρίποδα και άλλα αξεσουάρ για το Mk22.
Πρόσθετες δοκιμές βολής έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, με την αρχική τοποθέτηση να προγραμματίζεται για το οικονομικό έτος 2023.

Πηγή:  guns-gr.blogspot.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis