Αυτό είναι το bar που θα σύχναζε ο Σέρλοκ Χολμς στην Αθήνα!

Αυτό είναι το bar που θα σύχναζε ο Σέρλοκ Χολμς στην Αθήνα!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ
Αυτό είναι το bar που θα σύχναζε ο Σέρλοκ Χολμς στην Αθήνα!

Όπως κάθε παραμύθι χρειάζεται έναν παλαιάς κοπής δολοπλόκο χαρακτήρα για να χτίσει την ιστορία του, έτσι και κάθε πόλη έχει ανάγκη από μικροσκοπικά μπαρ με καθαρά ποτά και προσεγμένη διακόσμηση προκειμένου να φιλοξενήσει τους νυχτοπερπατητές της. Καθώς λοιπόν υπάρχουν τόσοι φανατικοί θαυμαστές των περιπετειών του Serlock Holmes, κάποιος σκέφτηκε να τιμήσει έναν άλλον, μοχθηρό ήρωα των ιστοριών του Arthur Conan Doyle δίνοντας το όνομα του σε ένα λιτό μπαρ με ζεστά χρώματα, δερμάτινες λεπτομέρειες και έναν παλιομοδίτικο καλόγερο που στέκει πίσω από την πόρτα του.

 

img_0679

Το Moriarty βρίσκεται στον αριθμό 1 της Χρήστου Λαδά.

img_0743

Και αυτός είναι ο καλόγερος που θα συναντήσετε κατά την είσοδο σας στο μαγαζί.

 

Αν και το Moriarty μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τη νέα νυχτερινή άφιξη του ιστορικού κέντρου, η τζαμαρία και τα σκαμπό του προσφέρονται από το πρωί προκειμένου να απολαύσει κανείς τον καφέ του παρατηρώντας μια εκκλησία των αρχών του 20ου αιώνα. Κι αν η νυχτερινή κίνηση της πόλης φαίνεται να έχει μεταφερθεί στους δρόμους της Κολοκοτρώνη και της γειτονικής Πραξιτέλους, ο ιδιοκτήτης του μπαρ που εκτιμά το στυλ του «Ναπολέοντα του εγκλήματος» προτίμησε να μην να βρεθεί μέσα σε έναν συνωστισμό ούτε να διεκδικήσει χώρο στο πεζοδρόμιο για τραπεζοκαθίσματα.

 

img_0703

Το Moriarty ανοίγει από τις 8 π.μ.

img_0789

Και σερβίρει μέχρι τις 3 π.μ. καθημερινά, εκτός από την Παρασκευή και το Σάββατο που μένει ανοιχτό μέχρι τις 5 π.μ.

img_0769

Το καπέλο – σήμα κατατεθέν του νέου μπαρ της Πλατείας Καρύτση.

 

AdTech Ad

Ο Πάνης Καλοφωλιάς επιλέγει εδώ και αρκετά χρόνια την Πλατεία Καρύτση για την νυχτερινή του έξοδο, γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει στην περιοχή έναν χώρο που να θυμίζει τις μονταρισμένες σεκάνς του Wim Wenders, όπου θα φανταζόταν τον Tom Waits να απολαμβάνει το ποτό του, ένα μπαρ στο οποίο θα μπορούσε να εμφανιστεί η συμμορία των Peaky Blinders προκαλώντας αναστάτωση στους παρευρισκόμενους. Η αγάπη του Πάνη για την βρετανική κουλτούρα επηρεάζει και τις μουσικές επιλογές του χώρου, αφού κινούνται σε indie ρυθμούς ενώ οι Djs εναλλάσσονται καθημερινά στα decks του.

img_0764

Μπαίνοντας στην σελίδα του Moriarty στο facebook, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το ποιος θα επιλέγει την μουσική το βράδυ που θα επιλέξετε να το επισκεφθείτε.

img_0717
img_0713

Εκτός από ένα απλό ποτό που κοστίζει 6 ευρώ, τις premium ετικέτες σε ουίσκι που ξεκινούν από 7,50 και φτάνουν τα 12 ευρώ, τις επιλογές σε  house cocktails που κοστίζουν 8 ευρώ – όπως το Moriarty’s sour και το Piccadilly- αλλά και τις ιδιαίτερες μπύρες που τιμολογούνται από τα 4 ευρώ, το Moriarty κάνει τα after work drinks ακόμη πιο θελκτικά προσφέροντάς μας ένα καθημερινό και τρίωρο happy hour (από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 18:00 έως τις 21:00, τα ποτά και τα cocktails κοστίζουν μόλις 5 ευρώ).

img_0738-1
img_0762

Η τζαμαρία του Moriarty βλέπει σε μια εκκλησία του 20ου αιώνα.

img_0770
 
Moriarty, Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση. Τηλ: 2130406763