Αφγανιστάν: Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στον τροχό αμερικανικού αεροπλάνου

Αφγανιστάν: Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στον τροχό αμερικανικού αεροπλάνου

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, Δευτέρα, και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες.

"Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν' αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφγανοί πολίτες έτρεχαν δίπλα και γύρω από το αεροπλάνο πριν απογειωθεί από το Διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai (HKIA). Το C-17 Globemaster, μετέφερε περίπου 640 Αφγανούς, σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερο από πέντε φορές το προτεινόμενο ωφέλιμο φορτίο του, αφού εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι πλημμύρισαν το αεροπλάνο.

Μια φωτογραφία δείχνει Αφγανούς πολίτες στριμωγμένους ο ένας δίπλα στον άλλον στο πάτωμα του στρατιωτικού αεροπλάνου, έγινε viral στα social media μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Image