Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 07/07/2018

Η Springfield Armory ξεκίνησε την πορεία της φτιάχνοντας τροποποιημένα 1911 πιστόλια και συνεχίζει να τα κατασκευάζει από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

[custom:google-ads]

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την Springfield όλα αυτά τα χρόνια στην τελειοποίηση των πιστολιών τύπου 1911 και στη δημιουργία εξειδικευμένων πλαισίων, κλείστρων και καννών, τους έχει, επίσης, δώσει τη δυνατότητα να παράγουν ένα πιστόλι 1911 που αποτελεί σημείο αναφοράς, και μάλιστα σε λίγο χαμηλότερη τιμή από αυτή ενός μέσου πιστολιού. Η πρώτη απόδειξη αυτού του γεγονότος ήρθε το 2011, με το μοντέλο Range Officer Government.

To Range Officer προσέφερε στους σκοπευτές ένα 45άρι έτοιμο για αγώνες για λιγότερο από 1.000 δολάρια, και τώρα το αποδεικνύουν για δεύτερη φορά με το νέο Range Officer Compact.

Σε αντίθεση με το Government Model Range Officer, το Compact χρησιμοποιεί μια γυαλισμένη χοντρή κάννη και έχει διπλό επανατατικό ελατήριο με πλήρους μήκους ράβδο, χαρακτηριστικά που συνήθως ανεβάζουν την τιμή ενός 1911. H 10 εκατοστών, αγωνιστικού επιπέδου, ανοξείδωτη κάννη έχει πλήρη πλευρική υποστήριξη για το φυσίγγιο και ράμπα γέμισης. Για την ελαχιστοποίηση του βάρους, το Compact χρησιμοποιεί πλαίσιο από κράμα αλουμινίου, ενώ το 15,8 εκατοστών κλείστρο είναι κατασκευασμένο από ανθρακούχο χάλυβα. Αυτό είναι το αγωνιστικού επιπέδου πλαίσιο και κλείστρο που χρησιμοποιούνται για τα αρκετά πιο ακριβά μοντέλα Springfield Trophy Match και TRP. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα συναρθρωτά, σκοπευτικά μάχης λευκής τελείας και χαμηλού προφίλ, και στην κορυφή της κάννης υπάρχει μια υπερυψωμένο, συναρθρωτή λεπίδα με κόκκινο ένθετο οπτικών ινών. Το Compact επίσης έχει επίπεδη υποδοχή για το ελατήριο της σκανδάλης (στο πίσω μέρος της λαβής) με λεπτομερείς καρό εγκοπές, ανωφερές εξόγκωμα για την υποδοχή της παλάμης, ασφάλεια λαβής, οδοντωτή σφύρα τριγωνοειδούς σχήματος, ασφάλεια αντίχειρα στη μια πλευρά, ελαφριά «γρήγορη» σκανδάλη με εγκοπές, βάρους 2,3 με 2,7 κιλών, και χαμηλωμένη θύρα απόρριψης με εμβάθυνση στο πίσω μέρος της.

Στις δοκιμαστικές βολές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Compact συνέβαλαν στην λιγότερο αισθητή ανάκρουση και την ταχύτερη ευθυγράμμιση των σκοπευτικών μεταξύ των βολών. Το μέσο βάρος της σκανδάλης του πιστολιού ήταν 2.4 κιλά και οι καλύτερες πέντε ομάδες βολών από 14 μέτρα είχαν κατά μέσο όρο συγκέντρωση με διάμετρο 3,8 εκατοστών, με φυσίγγια Hornady Critical Defense 185-grain FTX και ταχύτητα 270 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Συνολικά, για ένα compact 1911, αυτή η νεώτερη έκδοση του Springfield Armory Range Officer, στην τιμή των 989 δολαρίων, προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής-ποιότητας, παρέχοντας παράλληλα premium χαρακτηριστικά, κλείστρο και εφαρμοστό πλαίσιο ακριβείας, άριστα σκοπευτικά, ελαφριά σκανδάλη, πολύ διαχειρίσιμη ανάκρουση και την ακρίβεια που απαιτείται από ένα εφεδρικό όπλο για κοντινή χρήση.

Πηγή: tactical-life.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis