Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:46 | 22/05/2015
Είναι αλήθεια ότι το Λιμενικό Σώμα εκτός από την σημαντική παρουσία που είχε στα θέματα της λαθρομετανάστευσης, της ασφάλειας της χώρας – των θαλασσίων συνόρων, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την ομαλή ρύθμιση της μετακίνησης των επιβατών σε όλα τα λιμάνια της Ελληνικής επικρατείας τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας και στην περιοχή αρμοδιότητας του στην ξηρά.
Σημαντικότερη ίσως όλων αυτών των επιτυχιών αποτελούν τα σχεδόν καθημερινά χτυπήματα κατά της μάστιγας της εποχής μας… τα ναρκωτικά.
Η διακίνηση και η εμπορία από και προς την χώρα μας τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε πολλές περιπτώσεις γίνεται μέσω των λιμανιών κυρίως αυτών που δέχονται πλοία από άλλες χώρες και παρουσιάζουν έντονη επιβατική κίνηση. Τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν επιδείξει μεγάλο ζήλο και αποτελούν το φόβητρο των εμπόρων ναρκωτικών καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν συλληφθεί εκατοντάδες έμποροι – διακινητές και έχουν κατασχεθεί τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία έχουν οι ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι μας τετράποδοι συνάδελφοι που μαζί με τους συνοδούς τους προσφέρουν στις εκάστοτε ομάδες δίωξης ναρκωτικών, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Οι αστυνομικοί σκύλοι Κ9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών μαζί με τους συνοδούς τους εκπαιδεύονται από δύο (02) στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. πάνω σε κάθε σύγχρονη μέθοδο και τελούν υπό την εποπτεία της ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΙΔΙΝΑΛ.
Στην παρούσα χρονική περίοδο αστυνομικοί σκύλοι Κ9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών με τους εκπαιδευμένους συνοδούς τους υπάρχουν στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας: Πειραιάς, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Βόλος, Χίος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Ηράκλειο, Χανιά.
Σε αυτούς λοιπόν τους τετράποδους φίλους μας ,πού ένα χάδι είναι η μοναδική τους αμοιβή, αλλά και στους συνόδους τους που νυχθημερόν επαγρυπνούν για την υγεία, την ασφάλεια, την καθημερινή τους εκπαίδευση, την απόδοση και την προστασία τους το Λιμενικό Σώμα οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ…
ipen.gr, http://limenikadromena.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis