Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 30/06/2019

Το πιστόλια μονής στοίβας φέρνουν νέο αέρα στα subcompact που στοχεύουν στην εύκολη και κεκαλυμμένη μεταφορά. Αν και υπάρχει ένα βουνό από διαθέσιμες εναλλακτικές, επιλέξαμε τέσσερις ενδιαφέροντες παίκτες της κατηγορίας για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά που προσφέρουν.

Το Springfield Armory XD-S βασίζεται στην πλατφόρμα XD και ως εκ τούτου θα φανεί γνώριμο σε εκείνους που είχαν επαφή με τα μεγαλύτερα όπλα της σειράς XD. Εμείς θα επικεντρωθούμε στο μοντέλο των 16 εκατοστών. Το μοντέλο διαθέτει την χαρακτηριστική υφή λαβής Grip Zone της Springfield με την διαφορά ότι δεν υπάρχει η σχετική επιγραφή. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του 9mm XD-S είναι η ασφάλεια λαβής εν είδη χειροκίνητης ασφάλειας. Η ασφάλεια της λαβής δεν επιτρέπει στο πιστόλι να πυροδοτήσει αν ο σκοπευτής δεν πιέσει το κουμπί στη λαβή.

Αν και ενθαρρύνει μια σωστή λαβή, το μειονέκτημα σε αυτό το σχέδιο είναι ότι βασίζεται στον σκοπευτή να έχει μια σωστή λαβή. Στην πίεση της μάχης ή σε μια ασυνήθιστη αμυντική θέση, η ορθότητα της λαβής μπορεί να χαθεί, οδηγώντας έτσι σε ένα όπλο που δεν ρίχνει στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ως εκ τούτου οι αγοραστές του συγκεκριμένου όπλου πρέπει να αφιερώνουν επιπρόσθετο χρόνο στο σκοπευτήριο και την ξηρά προπόνηση για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων την πιο άτυχη στιγμή.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του XD-S είναι στα σκοπευτικά του. Παραδοσιακά, ένας από τους εξαρτήματα που θα πειράξει κάποιος σε ένα πιστόλι είναι τα σκοπευτικά. Όχι όμως στο XD-S. Εξοπλισμένο με εμπρόσθιο σκοπευτικό οπτικών ινών, το XD-S δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις aftermarket εναλλακτικές. Η οπτική ίνα είναι ευδιάκριτη ενάντια σε οποιοδήποτε στόχο και αποδίδει καλά και σε σενάρια χαμηλού φωτισμού. Το πιστόλι συνοδεύεται από έναν επτάρη γεμιστήρα υψηλής εφαρμογής ενώ υπάρχει και η επιλογή οκτάρη γεμιστήρα με επέκταση.
 

Πηγή: guns.com

Επιμέλεια μετάφρασης policenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis