Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:20 | 18/01/2015

 

Εχθές το βράδυ για ακόμα μία φορά σημειώθηκε επίθεση με βόμβες μολότωφ στο Αστυνομικό Τμήμα  Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός αυτός - που δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των περιστατικών που συνθέτουν την καθημερινότητα του Έλληνα Αστυνομικού -  έλαβε χώρα την ίδια χρονική περίοδο όπου το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγω για κατάργηση των ΜΑΤ και αφοπλισμό των αστυνομικών.

Γνωρίζουμε ότι στην ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται (προς το παρόν) ο αφοπλισμός αστυνομικών μόνο σε διαδηλώσεις.

Η απορία μας όμως είναι αν υπολογίζουν καθόλου την ψυχολογία του Έλληνα Αστυνομικού που καθημερινά εμπλέκεται σε επικίνδυνα περιστατικά σαν το χθεσινό στο Τμήμα της Χαριλάου.

Επίσης για όλα όσα προετοιμάζουν για την Ελληνική Αστυνομία, ο Έλληνας Αστυνομικός ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ??

Για παράδειγμα αναφορικά με την κατάργηση των ΜΑΤ. Όταν και αν ληφθεί μία τέτοια απόφαση και κάποιοι καταξιωμένοι επιχειρησιακοί Αξιωματικοί της Αστυνομίας με δεκαετίες εμπειρίας στο πεζοδρόμιο διατυπώσουν αιτιολογημένες ενστάσεις, τότε τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνουν;;;

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα τους γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

 

Η ουσία όλων αυτών είναι πως η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω.

Και το βήμα αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τους Αξιωματικούς της,  οι οποίοι οφείλουν πλέον να βγουν μπροστά και με την δύναμη των επιχειρημάτων τους να προστατέψουν την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ..

Οι Έλληνες Αστυνομικοί ορκίστηκαν να προστατεύουν όλους όσους ζουν σε αυτή τη χώρα και να προασπίζουν ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΟ σεβόμενοι την οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και τις επίσημες πολιτικές κατευθύνσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν ορκιστήκαμε να γινόμαστε σάκος του μποξ δεχόμενοι αναντίρρητα την κατάργηση όλων των ΜΕΤΡΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ και την χάραξη της επιχειρησιακής μας στρατηγικής στο "πεζοδρόμιο  της εγκληματικότητας" από ανθρώπους που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και την αναγκαία εμπειρία.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis