Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:32 | 28/07/2018

Ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Σερβοβόσνιοου Αυστριακού Αρχιδούκα Φράνζ Φερντιναντ (Franz Ferdinand) και της συζύγου του, Σόφι (Sophie), Δούκισσας του Hohenberg, οι Αυστρία - Ουγγαρία κήρυξαν πόλεμο στη Σερβία, ξεκινώντας ουσιαστικά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιουλίου 1914.

Η δολοφονία του Ferdinand βύθησε τις Μεγάλες Δυνάμεις σε έναν πόλεμο που θα ειχε διάρκεια πέντε χρόνων και που στοίχησε τη ζωή σε 10 εκατομμύρια στρατιώτες.

[custom:google-ads]

Θεωρήθηκε ως ο “πόλεμος που θα έφερνε το τέλος σε όλους τους πολέμους”.

Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο χρησημοποιήθηκαν για πρώτη φορά αεροπλάνα, άρματα μάχης, και χημικά όπλα.

Παρακάτω μερικές έγχρωμες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και που δέιχνουν στιγμές κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.



Ινδοί στρατιώτες στα χαρακώματα







Οι στρατιώτες περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα χαρακώματα, στην παραπάνω φωτογραφία στο Αλβανικό μέτωπο στρατιώτης κουρεύεται





Γερμανικό πυροβολικό στις αρχές του Πολέμου το 1914




Τα χαρακώματα δεν παρείχαν καμία προστασία έναντι της ανάπτυξης χημικών όπλων. Εδώ, καναδός στρατιώτης με το άλογό του, φορώντας μια μάσκα αερίων.



Τα χημικά όπλα αντιπροσώπευαν μια τρομακτική τεχνολογική πρόοδο στο πεδίο της μάχης. Αλλά τα ταχυδρομικά περιστέρια, τα οποία οι στρατιώτες τα μετέφεραν με περίτεχνους περιστεριώνες, μετέφεραν μηνύματα στην πρώτη γραμμή.




Αυστραλοί στρατιώτες στο πεδίο της μάχης




Καναδοί στρατιώτες με την μασκότ τους - τα ζώα ηταν κοινά στο πεδίο της μάχης και χρησίμευαν για να τονώσουν το ηθικό των στρατιωτών.

Στις 28 Ιουνίου του 1919, οι συμμαχοι υπέγραψαν τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, που έφερε επισήμως το τέλος στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο με αποτέλεσμα ωστόσο να ανεβάσει τον γερμανικό εθνικισμό, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε στον ηγέτη των ναζί Αδόλφο Χίτλερ μια πολιτική πλατφόρμα.

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis