Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:40 | 31/07/2022

Οι Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. και φέτος διατήρησαν υψηλές βάσεις εισαγωγής. Η Σχολη Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. έχει βάση εισαγωγής για τους πολίτες 17.760 μόρια και βάση εισαγωγής για αστυνομικούς 17.240 μόρια.

Επίσης η Σχολή Αστυφυλάκων έχει βάση εισαγωγής 14830 μόρια.

Διαβάστε επίσης

Το ανωτέρω γεγονός εξασφαλίζει για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ορισμένα εξαιρετικά δομικά χαρακτηριστικά.

Μπορεί αρκετοί να επικρίνουν την εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ. μέσω Πανελληνίων, ωστόσο ο συγκεκριμένος τρόπος έχει κατορθώσει  να διασφαλίσει τη στελέχωση του Σώματος με αδιάβλητες διαδικασίες και να ξορκίσει "δαίμονες του παρελθόντος"

Πλεόν οι νέοι αστυνομικοί δεν "χρωστάνε" την έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας σε κανέναν "κομματικό σώληνα". Αν αυτό σας μοιάζει απλό ή δεδομένο, τότε θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι μόλις πριν από λίγες δεκαετίες αποτελούσε τον ... (θλιβερό) κανόνα.

 

 

Επίσης, οι υψηλές βάσεις στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν την ευκαρία να εισαχθούν νέα στελέχη με σημαντικές ικανότητες. Όπως η πειθαρχία, η μεθοδικότητα και η εργατικότητα.

Η Αστυνομία ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της με δίκαιο τρόπο και υποδέχεται στους κόλπους της ικανούς ανθρώπους. Ωστόσο, αν πιστέψουμε ότι αυτό από μόνο του φτάνει τότε λέμε ... τη  μισή αλήθεια.

Στη συνέχεια χρειάζονται πολλά ακόμα...

Όπως μία άρτια Αστυνομική Ακαδημία που θα "φιλτράρει" τους εισαχθέντες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ανθρώπους. Ως εκ τούτου είναι στατιστικά αδύνατον να είναι όλοι ιδανικοί για το λειτούργημα - επάγγελμα του Αστυνομικού.

Η αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών θα πρέπει να είναι συνεχής μέσα στις Σχολές, ώστε να συνεχίζουν μόνο όσοι είναι "πλασμένοι" για τη συγκεκριμένη (κατα πολλούς ιερή) αποστολή ή όσοι έχουν τη διάθεση να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους με τα στοιχεία εκείνα που θα τους κάνει καλούς Αστυνομικούς.

 

 

Επίσης είναι αναγκαίο τα προγράμματα σπουδών των Σχολών να εξασφαλίζουν  την επιχειρησιακή αρτιότητα των νέων Αστυνομικών αλλά και τη γνώση τους γύρω από τη μεθοδολογία της "αστυνομικής τέχνης", η οποία περιλαμβάνει:

  • προανάκριση,
  • αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, 
  • ικανότητα να διοικήσαι και να διοικείς,
  • νηφαλιότητα να κατανοείς τις ανθρώπινες ανάγκες  και πολλές ακόμα απαιτητικές δεξιότητες.

Συγχαίρουμε όλα τα νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Το Policenet.gr τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και τους ευχαριστεί για την αισιοδοξία που μοιραία προσφέρουν με την είσοδο τους στο Σώμα.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis