Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:59 | 04/01/2015

 

“Βάστα Τούρκο…να ψηφίσω”. Η Ελλάδα σε προεκλογική περίοδο με πόλωση και την ίδια ώρα τα ελληνοτουρκικά σε πλήρη αστάθεια. Το μίγμα μοιάζει εκρηκτικό και επικίνδυνο. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μπορεί να αναγνωρίζουν το επικίνδυνο της κατάστασης αλλά καμία δεν δείχνει διατεθειμένη τουλάχιστον μέχρι στιγμής να κάνει πίσω και να δημιουργήσει γέφυρες συνεννόησης για την δημιουργία ενός συμπαγούς μετώπου αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Η Άγκυρα δείχνει ότι διερευνά σοβαρά το ενδεχόμενο να προκαλέσει μια κρίση στα ελληνοτουρκικά πιστεύοντας ότι μπορεί να επιτύχει στόχους που χρόνια τώρα προσπαθεί να επιτύχει. Η εικόνα που μεταδίδεται από την Αθήνα την ενθαρρύνει. Κι αυτό πρέπει έστω και τώρα να μας προβληματίσει και να μας ενεργοποιήσει.

Η σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΞ θα εί ναι ένα θετικό μήνυμα αρκεί να μην αποδειχτεί ότι έγινε για λόγους “εσωτερικούς” και προεγλογικούς. 

Οι βασικοί αντίπαλοι της προεκλογικής αναμέτρησης ο Σαμαράς και ο Τσίπρας καλό θα είναι να αφήσουν στην άκρη την προσωπική αντιπαράθεση η οποία απ΄ ότι προβλέπουμε πολύ σύντομα θα καταλήξει και στα εθνικά θέματα. Είναι θέμα ημερών δηλαδή όπως πάει το πράγμα.

Οι ημέρες είναι πονηρές και θέλουν προσοχή. Το ξαναγράφουμε…

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis