Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 27/01/2022

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η 5η ΕΜΑΚ το μεσημέρι της Τετάρτης (26/1) για τη διάσωση 48χρονου πυροσβέστη που εγκλωβίστηκε σε ορεινή περιοχή στο Αθαμάνιο Άρτας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης του 46χρονου πυροσβέστη ο οποίος από χθες το απόγευμα είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή στο ορεινό Αθαμάνιο της Άρτας. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, άνδρες της ΕΜΑΚ που είχαν προσεγγίσει τον παγιδευμένο άνδρα, τον μετέφεραν με φορείο σε σημείο όπου μπορούσε να προσεγγίσει το Super Puma και να τον παραλάβει με ασφάλεια. Όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος έχει κρυοπαγήματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το χρονικό

Ο πυροσβέστης που υπηρετεί στο Κλιμάκιο του Αθαμανίου, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στην περιοχή το μεσημέρι της Τρίτης και έχασε τον προσανατολισμό του, όπως ο ίδιος ενημέρωσε και ζήτησε βοήθεια από την Πυροσβεστική στην Άρτα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συνδρομή της 5ης ΕΜΑΚ.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και η θερμοκρασία στους -16 βαθμούς. Σε τελευταία επικοινωνία που είχε με τους συναδέλφους του, ενημέρωσε πως δεν ένιωθε τα χέρια και τα πόδια του. Για τη διάσωσή του έχει ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου.

newsbomb.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis