Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:04 | 09/01/2022

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του… απρόσεκτου διαρρήκτη που εισέβαλε τρεις φορές, μέσα σε διάστημα οχτώ μηνών, στην ίδια κρεπερί, δημοσιεύει το Newsbomb.gr.

Το κατάστημα βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στα Μελίσσια.

Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος ο διαρρήκτης εμφανίζεται με ροζ σκούφο και κόκκινα παπούτσια. Αρχικά σκέφτεται να εισβάλει στο κατάστημα με πέτρα. Στη συνέχεια, του φαίνεται καλύτερη η ιδέα να ανοίξει με τα χέρια του την κεντρική πόρτα εισόδου. Κοιτάει δεξιά και αριστερά για να δει εάν τον βλέπει κανείς και συνεχίζει την προσπάθεια. Κρατάει αντίσταση με τα πόδια, βάζει περισσότερη δύναμη, μέχρι που το ξύλινο μακρύ πόμολο της πόρτας σπάει και πέφτει κάτω.

Δεν εγκαταλείπει όμως ούτε τότε την προσπάθεια. Κάθεται στο τραπεζάκι του μαγαζιού, κάνει τον αδιάφορο, μέχρι που παίρνει μία πέτρα, σπάει την τζαμαρία και εισβάλει στο εσωτερικό του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο διαρρήκτης διακρίνεται για την… απροσεξία του.

Οι γκάφες του διαρρήκτη με τον ροζ σκούφο που «χτυπά» στα Μελίσσια

Του πέφτει η μάσκα που φοράει για τον κορονοϊό και αποκαλύπτει στην κάμερα το πρόσωπό του, κινείται αργά στο χώρο σαν να έχει το χρόνο με το μέρος του, μετρά με την ησυχία του τα ψιλά που έχει το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, ενώ που και που κοιτάει προς την είσοδο μήπως τον έχει αντιληφθεί κάποιος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον έχουν ταυτοποιήσει, με τη σύλληψή του να θεωρείται θέμα χρόνου. Λίγα λεπτά πριν την τελευταία του διάρρηξη στην κρεπερί, είχε προσπαθήσει να εισβάλει σε καφέ-μπαρ που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων στην ίδια περιοχή.

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος, ιδιοκτήτης της κρεπερί που έγινε στόχος τρεις φορές μέσα σε διάστημα τριών μηνών, μίλησε στο Newsbomb.gr:

«Δεν ξέρω τι να πω με την περίπτωση αυτού του διαρρήκτη. Έχω αγανακτήσει. Την τελευταία φορά που μας επιτέθηκε έκατσε 2,5 λεπτά μέσα στο μαγαζί, έσπασε τρία τζάμια, πήρε την ταμειακή μηχανή, αφαίρεσε όλα τα ψιλά (πήρε περίπου 90 ευρώ), πέντε κινητά που έχουμε για τους διανομείς και ένα τάμπλετ. Η Αστυνομία γνωρίζει για τη δράση του και έχει δεσμευτεί ότι θα τον πιάσει. Το κακό έχει παραγίνει. Εάν ρωτήσετε και τους άλλους καταστηματάρχες της περιοχής θα σας πουν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Νιώθουμε απροστάτευτοι, οι επιχειρήσεις μας κάθε δύο μήνες βάλλονται από κλέφτες και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτό που ζητάμε είναι περισσότερη αστυνόμευση, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες».

 

O κύριος Σπυρόπουλος

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis