Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:31 | 28/03/2018

Νέα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα μία γάτα συνέβη στις 26/3 στην Καρδίτσα. Ένας άνδρας παγίδευσε μια γάτα και στη συνέχεια τη βασάνισε διαπερνόντας την με ψαροντούφεκο. 

Μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Διασώζω» κλήθηκαν από την αστυνομία Καρδίτσας να σπεύσουν στο σημείο όπου ήταν παγιδευμένη η γάτα και αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα. Σε αυλή μονοκατοικίας βρισκόταν έγκλειστη σε αυτοσχέδιο με πλέγμα κλουβί (παγίδα πουλιών) μία γάτα η οποία έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος. Η γάτα σε απερίγραπτη κατάσταση και με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά του κορμιού της περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Αδύνατον να βγει από το κλουβί αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του (συμπαγές σιδερένιο) μπλεκόταν στο πλέγμα και την ακινητοποιούσε. Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι.

[custom:google-ads]

Αμέσως καλέστηκε στο σημείο κτηνίατρος όπου με την χρήση ηρεμιστικού απεγκλωβίστηκε η γάτα η οποία και μεταφέρθηκε ζωντανή στο κτηνιατρείο. Λίγες ώρες αργότερα η γάτα μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της. Σήμερα νοσηλεύεται και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ.

Μάρτυρας κατονόμασε τον δράστη ο οποίος πέρασε αυτόφωρη διαδικασία. Στη διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού από το φιλοζωικό σωματείο «Διασώζω».

Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο και του αποδόθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Ποινή με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Πηγή: thessaliatv.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis