Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 01/12/2014

 

 Η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης προέκυψε ως η πλέον περιζήτητη (βάση 19.330 μόρια, έναντι 19.207 το 2013) κατά τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

 Ιδού, λοιπόν, ότι το επάγγελμα του στρατιωτικού γιατρού... (λειτούργημα το έλεγαν άλλοτε), αναδείχθηκε ως το κορυφαίο ποθούμενο από τους νέους που συμμετέχουν στις Εξετάσεις.

 Οι στρατιωτικοί γιατροί, βέβαια, βρίσκουν τον τρόπο (τους διευκολύνουν οι σχετικοί νόμοι, διατάξεις και τα «παραθυράκια») να «την κάνουν αλά γαλλικά», ενωρίς, παραιτούμενοι.

 Μου δίνεται, όμως, η ευκαιρία να μεταφέρω μερικά παράπονα βετεράνων στρατιωτικών για γιατρούς και στρατιωτικά νοσοκομεία.

 Από τότε που άνοιξαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία την πόρτα τους στον «λαό», δηλαδή μπήκαν τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία (τα οποία σπανίως πληρώνουν, δηλαδή καταβάλλουν τις νοσοκομειακές δαπάνες), μεταφέρθηκε, δυστυχώς, και η ευγενής ελληνική συνήθεια, που καταλήγει να γίνει έθιμο, του «φακελακίου», καθώς και άλλων τεχνασμάτων. Γίνονται «πελάτες» και επισκέπτονται τους γιατρούς και στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

 Έτσι, όταν ο βετεράνος ασθενής ζητάει ραντεβού για εξέταση, το εξασφαλίζει μετά 2 - 3 μήνες, γιατί προηγούνται άλλες ανάγκες, όπως λέγεται. Επί υπουργίας ενός «ακατανόμαστου» κυρίου, όλα τα εγχειρητικά τραπέζια καταλαμβάνοντο, κατά προτεραιότητα, από ψηφοφόρους, «εντολή κ. υπουργού», και οι απόστρατοι με τις οικογένειές τους ήσαν σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε ότι ο βετεράνος ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ειδική εισφορά υπέρ των νοσοκομείων.

 Έτερος, ρέκτης υπουργός, καθόρισε προτεραιότητα βουλευτών στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Σχετικό επεισόδιο μού αφηγήθηκε αγανακτισμένος υπτγος ε.α. για συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ζήτησε προτεραιότητα εξέτασης λόγω αναχώρησης και η προϊστάμενη τού απάντησε: «Προτεραιότητα έχουν οι ένστολοι (πολύ σωστά) και οι βουλευτές».

 Θα επανέλθω, όμως, την άλλη εβδομάδα, αφού σημειώσω ότι η πλειοψηφία των στρατιωτικών γιατρών κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι παρασπονδούντες ας ελεγχθούν...

(ΠΑΡΟΝ 23/11/2014 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis