Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:25 | 21/07/2015

Εχθές λίγο μετά τις 17:30 στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη περίπου 3.000 μετανάστες μπλόκαραν ξανά τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού, αντιδρώντας στην έλλειψη τουαλετών και στην παρατεταμένη κράτησή τους στο νησί.

Τρεις ημέρες νωρίτερα είχαν εξεγερθεί και πάλι με τα ίδια αιτήματα….

Αυτό που σταθερά ζητούν από τις ελληνικές Αρχές οι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, είναι να πάρουν άμεσα το υπηρεσιακό σημείωμα που θα τους επιτρέψει να πάρουν το καράβι για Πειραιά.

Η μια διμοιρία των ΜΑΤ που πλέον έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή του Καρα Τεπε προσπάθησε να τους διώξει ξανά μέσα στον καταυλισμό αλλά οι μετανάστες κυρίως νεαρής ηλικίας πετούσαν πέτρες και ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους.

Για λίγη ώρα η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό μετατράπηκε σε ρινγκ με τα ΜΑΤ και τους μετανάστες να συγκρούονται σώμα με σώμα...
Ενώ για αρκετή ώρα υπήρξε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα
με τους αγανακτισμένους πλέον οδηγούς να έχουν φτάσει στα όρια τους και τα νευρά να τους οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις καθώς υπήρξαν αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα που προσπαθούσαν να σπάσουν το πλήθος των μεταναστών.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε και η ασφάλεια κατέγραψε και έδωσε επί τόπου τα υπηρεσιακά σημειώματα σε αυτούς που τον δικαιούταν, με σκοπό να φύγουν από το νησί της Λέσβου…

Αστυνομικοί της ασφάλειας έλεγαν, ότι πλέον παίζουν με τα νεύρα τους και την υπομονή τους καθώς με την αδιαφορία του κράτους σε λίγο καιρό θα θρηνήσουμε και θύματα είτε είναι μετανάστες-πρόσφυγες είτε είναι αστυνομικοί.

Όλη η περιοχή του Καρά Τεπέ πλέον έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και σε μια.. απέραντη κατασκήνωση με σκηνές εγκατεστημένες ακόμα και στο δρόμο όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες….

 

ΦΩΤΟ από το lesvospost
ΦΩΤΟ από το lesvospost


Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται μικροεπεισόδια από πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί της Λέσβου, όπου φιλοξενούνται.
Έχουν καταγράφει κλοπές και στις δυο αλυσίδες σουπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές σε διάφορα χωράφια κατά μήκος του δρόμου από Μανταμαδο έως την ΔΕΗ..

Δείτε χθεσινές εικόνες

Πηγή: LesvosPost, newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis