Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:54 | 29/10/2021

Υπάρχουν κάμποσοι λόγοι για να ενισχύσετε το καύσιμο του αυτοκινήτου σας με κάποιο πρόσθετο. Ή τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν οι ετικέτες των προϊόντων και καμιά φορά ο μηχανικός σας.

Σύμφωνα με τις ετικέτες των πρόσθετων καυσίμων, διαφορετικά είδη από αυτά μπορούν να θεραπεύσουν ή και να προλάβουν αρκετά προβλήματα του αυτοκινήτου σας. Αλλά πόσα από αυτά είναι αλήθεια και πόσα αποτελούν εικασίες του τμήματος μάρκετινγκ κάθε εταιρείας;

Το εάν θα κάνει την διαφορά ένα πρόσθετο καυσίμου στο αυτοκίνητό μου, εξαρτάται από δύο πράγματα: Τον τύπο του πρόσθετου που θέλετε να βάλετε στο ρεζερβουάρ σας και φυσικά, εάν το χρειάζεται πραγματικά το αυτοκίνητό σας ή όχι. Εάν το αυτοκίνητό σας επωφελειθεί από ένα τέτοιο πρόσθετο που όντως παρέχει απτά αποτελέσματα, τότε προχωρήστε στην αγορά του. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει τόσο στα καινούρια μοντέλα, αλλά στα παλαιότερα με αντίστοιχης τεχνολογίας κινητήρες.

Ειδικά στην περίπτωση των κινητήρων ντίζελ, οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει ελαφρώς πιο παχύρευστο το καύσιμο (όχι καλής ποιότητας) και να μην επιτρέπει την σωστή απόδοση του κινητήρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά πρόσθετα που εμποδίζουν αυτό το φαινόμενο και θα διατηρήσουν την ομαλή ροή του καυσίμου, ειδικά όταν περνά μέσα από την τρόμπα. Επιπλέον, υπάρχουν χρήσιμα πρόσθετα καυσίμου για αυτόκινητα που προορίζονται για μεγάλο διάστημα ακινησίας, με σκοπό την ομαλή μελλοντική επανεκκίνηση του κινητήρα.

Η αλήθεια είναι ότι στα σύγχρονα ή τα σχετικά καινούρια αυτοκίνητα όπου όλα λειτουργούν ευλαβικά βάση εργοστασιακών προδιαγραφών, κάθε είδους πρόσθετο μοιάζει περιττό. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε πρόσθετα που υπόσχονται μεγαλύτερη αυτονομία ή αύξηση της ισχύος του κινητήρα. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτά τα πρόσθετα δεν κάνουν κακό στα μηχανικά μέρη, αλλά δεν ανταποκρίνονται και στον σκοπό τους. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα επώνυμα καύσιμα που βρίσκουμε στην αγορά πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και έχουν βελτιωμένη σύνθεση.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis