Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 23/12/2014

Στη Βουλή και στην Ευρωβουλή διαβιβαστήκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνολικά τέσσερις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ειδικότερα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αποφανθεί εάν θα ενεργοποιηθεί ή όχι διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον κ. Χαρδούβελη μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει (10.9.2014) το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί «καταπίεσης» που αφορά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Το επίμαχο άρθρο 244 του Ποινικού Κώδικα περί «καταπίεσης» αναφέρει: «Υπάλληλος που εν γνώσει εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται τιμωρείται με φυλάκιση».

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ που είχαν υπερβολικές χρεώσεις και σφάλματα.

Συγκεκριμένα οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, στη μηνυτήρια αναφορά τους: «Κατά την κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που εκδόθηκαν στις 31.7.2014 «προς όλους τους Έλληνες για τους οποίους έχει εφαρμογή ο νόμος 4223/2013, παρατηρήθηκαν πλήθος υπερβολικών χρεώσεων, χωρίς ωστόσο να είναι κανείς σε θέση να πληροφορηθεί πως προέκυψαν. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για σφάλματα χωρίς ωστόσο να είναι εφικτή η επαλήθευση του σχετικού ισχυρισμού αφού κανένας Έλληνας φορολογούμενος δεν γνωρίζει πως προέκυψε το ποσό φόρου που του καταλογίστηκε.

Αυτή η ασάφεια σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσαν κοινωνική αναστάτωση σε βαθμό που η Κυβέρνηση αναγνώρισε τις υπερβολικές χρεώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά με ασαφή τρόπο, και αναγκάστηκε να δεσμευθεί για την επανέκδοση εκκαθαριστικών για το σύνολο των υπόχρεων».

Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αφορά τον κ. Καραθανασόπουλο,καθώς τον Ιούλιο του 2010 μαζί με άλλα άτομα απέκλεισαν την είσοδο των απορριμματοφόρων αυτοκινήτων στον ΧΥΤΑ Πατρών, τοποθετώντας και το αυτοκίνητο του βουλευτή, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από τη Βουλή.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον κ. Ζαργιανόπουλο για να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας του, καθώς φέρεται ότι τέλεσε τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι ο κ. Ζαργιανόπουλος την 4η Μαρτίου 2010 εισήλθε παράνομα σε δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ-3 παραμένοντας στο κτίριο παρά την θέληση των αρμοδίων προσώπων της ΕΡΤ-3. Κατά την παραμονή του διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή του δελτίου ειδήσεων προκειμένου να διαβάσει ανακοίνωση- απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ.

Ακόμα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον κ. Ζαγοράκη, προκειμένου να μπορεί να συνεχιστεί η σε βάρος του ποινική δίωξη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «παρά υποχρέου δια παραλείψεως».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαγοράκης με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΟΚ παρέλειψε αναγκαία «μέτρα εξοπλισμού εργασίας» και δεν μερίμνησε να υπάρχουν σταθερές χειρολαβές σε μεταλλική κλίμακα (σκάλα) εσωτερικού φρεατίου του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αλλοδαπός φροντιστής του γηπέδου να τραυματιστεί και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο χέρι.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/536371/voyli-tesseris-dikografies-diavivastikan-apo-ton-areio-pago#ixzz3Mk2ZDmPH

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis