Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12:45 | 17/11/2014

Σύμφωνα με τα Νέα, οι περισσότεροι μπαίνουν για να κάνουν αλλαγές στο Ε9 του 2014, ενώ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στην εφαρμογή διορθώσεων στο Ε9 του 2010, εξαιτίας του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.

Όπως έχει γράψει και το star.gr, τα συνηθέστερα λάθη που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι με αποτέλεσμα να χάσουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ, είναι ο όροφος που βρίσκεται το ακίνητο, οι προσόψεις, τα τετραγωνικά, η συνιδιοκτησία ή η επικαρπία.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν μετά τις διορθώσεις που γίνουν στο Ε9 ο φόρος είναι μικρότερος και στο μεταξύ έχουν πληρωθεί κάποιες δόσεις, θα υπάρξει συμψηφισμός και εκ νέου ρύθμιση για τις δόσεις που απομένουν.

Πάντως, όσοι μπουν στο Taxisnet για να διορθώσουν το Ε9, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι διορθώσεις κρύβουν και παγίδες. Συγκεκριμένα, η απόφαση για τις διορθώσεις του Ε9 του 2014, προβλέπει, ότι εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στην ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν το λόγο της υποβολής της συγκεκριμένης δήλωσης.

 

ΠΗΓΗ: star.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis