Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 24/01/2022

Σεσημασμένοι κακοποιοί, γνώριμοι στις αρχές, ήταν οι εμπλεκόμενοι στην ενοπλη συμπλοκή σε αρτοποιείο της Βούλας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Λίγα λεπτά πριν το αιματηρό περιστατικό μάλιστα, στο ίδιο σημείο είχαν βρεθεί άτομα που σχετίζονται με τη νύχτα και είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ερευνούν αν η παρουσία τους ήταν τυχαία ή συνδεεται με το συμβάν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να διαπιστώσουν, ποιοι ήταν οι δράστες και ποίοι οι αποδέκτες της επίθεσης. Από την αιματηρή συμπλοκή τρία άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο Ασκληπιείο Βούλας.

Όλα εκτιλύχθηκαν λίγο μετά τις 17:30 του Σαββάτου, σε φούρνο στη συμβολή των οδών Ερμού και Προόδου στη Βούλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο σημείο σταματησε ένα μαύρο τζιπ και δύο από τους επιβάτες του μπήκαν στο μαγαζί και πλησίασαν απειλητικά δυο άνδρες που έπιναν καφέ. Αφού προηγήθηκε λογομαχία, τα δυο αντίπαλα "στρατόπεδα" ήρθαν στα χέρια, επιστρατεύοντας όπλα και μαχαίρια. Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο από τους "πρωταγωνιστές" της συμπλοκής που χτυπήθηκαν από σφαίρα, στο θώρακα ο ένας και στην κοιλιακή χώρα ο άλλος, ενώ ένας ακόμα άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά από μαχαίρι.

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος έχει καταγράψει το μαύρο τζιπ να φτάνει στο σημείο, αλλά και τον πανικό που προκλήθηκε μετά τους πυροβολισμούς.

Η αστυνομία συγκεντρώνει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, προσπαθώντας να χαρτογραφήσει την πορεία του αυτοκινήτου που εξαφανίστηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλοκή. Περισσότερο φως, αναμένεται να ρίξουν και οι καταθέσεις των τριών τραυματιών που όμως δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσουν στους αστυνομικούς.

Όπως αποδείχτηκε, όλοι τους ήταν... παλιοί γνώριμοι των αρχών, με τον ένα να έχει συλληφθεί στο παρελθόν σε καταδίωξη με πυροβολισμούς. Μάλιστα ο άνδρας αλβανικής καταγωγής, βάσει περιοριστικών όρων, δίνει το παρόν μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινηστεί τι ακριβώς εκτιλύχθηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες και αν είχε σχέση η ύποπτη παρουσία ατόμων που σχετίζονται με τη νύχτα, στο ίδιο σημείο, λιγη ώρα πριν το συμβάν. Η αστυνομία εντόπισε έξω από το αρτοποιείο δυο κάλυκες από όπλο 9 χιλιοστών καθώς και ένα μαχαίρι, ευρήματα που έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis