Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 10/03/2016

Μια φρικιαστική είδηση που παραπέμπει σε άλλες εποχές είδε το φως της δημοσιότητας και προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία. Εκεί, Βούλγαροι «κυνηγοί κεφαλών» περιπολούν στα σύνορα ψάχνοντας πρόσφυγες

Μάλιστα, ο αρχηγός τους, ο  29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του που θυμίζει τους κυνηγούς κεφαλών της Άγριας Δύσης.

Θεωρεί κάθε παράνομο μετανάστη, τζιχαντιστή και φυσικά αρνείται κάθε κατηγορία που κάνει λόγο για βασανισμό των αιχμαλώτων του. Ο κυνισμός του φτάνει στο επίπεδο να περιγράφει το κυνήγι κεφαλών ως «σπορ»: «Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», ισχυρίζεται.

Μάλιστα, ο Βάλεφ ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

Όπως υποστηρίζει ο 29χρονος, πολλές φορές τον βοηθούν και άλλοι με οχήματα που κινούνται σε χωματόδρομους, καθώς και με εκπαιδευμένους σκύλους. Ο ίδιος πάντως συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

Το κυνήγι του Βάλεφ προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Επιτροπή απαιτεί από τις αρχές να πατάξουν την παράνομη και εγκληματική δράση του κυνηγού κεφαλών.

Ωστόσο οι επισημάνσεις της Επιτροπής  έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς προκάλεσαν ένα κύμα υποστήριξης στον Ντίνκο Βάλεφ, δείχνοντας ότι το ρατσιστικό, ξενοφοβικό μίσος και οι πρακτικές Άγριας Δύσης χαίρουν κάποιου βαθμού αποδοχής από τη βουλγαρική κοινωνία.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Επιτροπής του Ελσίνκι ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει κακοποιήσει πρόσφυγες κάθε ηλικίας ακόμα και παιδιά και μάλιστα σε μία περίπτωση τους ανάγκασε να μείνουν γονατιστοί για πάνω από μια ώρα με το πρόσωπό τους στο έδαφος αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

Και πως να θεωρηθεί ότι η βουλγαρική κυβέρνηση θα κάνει επ' αυτού, όταν ο Βάλεφ καλείται να μιλήσει στη δημόσια τηλεόραση της χώρας; Σύμφωνα με τα όσα είπε, πήρε την απόφαση, όταν δέχτηκε ο ίδιος επίθεση από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι φώναζαν «Αλλάχ» και ήθελαν να του κλέψουν τη μηχανή. Έτσι το έβαλε σκοπό να μην τους αφήνει να περιφέρονται στη χώρα του, μαζεύοντας τους και διώχνοντάς τους από τη χώρα.

ΔΙαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis