Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 26/03/2016

Ανθρωποκυνηγητό είχαν εξαπολύσει από την πρώτη στιγμή οι βελγικές αρχές για την σύλληψη του τρίτου άνδρα της φωτογραφίας - ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ πριν την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Ο άνδρας που φορούσε καπέλο και στην φωτογραφία απεικονίζονταν με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ήταν ο νούμερο ένα στόχος, ωστόσο δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για την ταυτότητά του. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Ο Φεϊσάλ Σεφού φέρεται να είναι ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

Ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, δεν έχει εργαστεί σε κανένα βελγικό μέσο ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο ίδιος ανέβαζε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο και ήταν γνωστός στις αρχές ως στρατολόγος ριζοσπαστών.

Σε ένα από τα βίντεο βρίσκεται μπροστά από ένα ανοιχτό κέντρο κράτησης, μέσα στην πόλη των Βρυξελλών, και αυτοί που βρίσκονται μέσα είναι μετά από τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για απέλαση. Εκεί πήγαινε κάθε μέρα ο Φεϊσάλ Σεφού, ο οποίος σε ένα πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στρατολογούσε για διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος των Βρυξελλών μετά από συναγερμό της δημοτικής αστυνομίας ζήτησε από τον εισαγγελία να του ασκήσει δίωξη. Η εισαγγελία, παρά το γεγονός ότι ο Σεφού είχε συλληφθεί 2-3 φορές από τη δημοτική αστυνομία, δεν του άσκησε καμία δίωξη, διότι δεν το προέβλεπε ο νόμος!
Μετά από αυτή την εξέλιξη, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 ο δήμαρχος με διοικητική απόφαση του απαγόρευσε την είσοδο στο πάρκο. Έκτοτε δεν απασχόλησε, τουλάχιστον δημόσια, τις αστυνομικές αρχές.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Σεφού, δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά
Ο Σεφού συνελήφθη με άλλα δύο άτομα την Πέμπτη το μεσημέρι, έξω από τα κτίρια της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Οι εξελίξεις μαρτυρούν, αν μη τι άλλο, πως αρκετοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Μάλιστα, η Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί από τη Βουλή θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς εκτός από διοικητικά ενδέχεται να έγιναν και πολιτικά λάθη. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον Σεφού αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Όπως μεταδίδει παράλληλα και η Daily Mail, η βελγική εισαγγελία έχει συλλάβει έναν νέο ύποπτο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας τονίζει πως ο Φεϊσάλ Σεφού ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές, κατά την τεράστια επιχείρηση που έκαναν το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis