Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:29 | 26/03/2016

«Λαβράκι» φαίνεται ότι έπιασαν οι βελγικές Αρχές καθώς, όπως μεταδίδει το RTBF ένας από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία του αφαγανού πολέμαρχου Αχμέτ Σαχ Μασούντ μία μέρα πριν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Σαχ Μασούντ θεωρούνταν ως ο κύριος πολέμιος των Ταλιμπάν και την ευθύνη για τη δολοφονία του είχε αναλάβει η Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το RTBF πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη στη στάση του τραμ στην περιοχή Σάαρμπεκ την Παρασκευή και ο οποίος, σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου συνδεόταν με την υπόθεση της σύλληψης στο Παρίσι την επόμενη μέρα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το βελγικό δίκτυο, ο συλληφθείς είναι αλγερινής καταγωγής και ονομάζεται Αμπντεραμάν Αμερούντ (Abderamane Ameuroud) και έχει καταδικαστεί στη Γαλλία για συμμετοχή στη δολοφονία του αφγανού Σαχ Μασούντ. Οι βελγικές Αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για σημαντικός στέλεχος των τζιχαντιστών και πως η σύλληψή του θα βοηθήσει να ξετυλιχτεί του κουβάρι των επιθέσεων σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis