Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:54 | 08/01/2015

Μια γιγάντια αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, μέχρι αυτή την ώρα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο υπόπτων που φέρονται ως οι δράστες του μακελειού που διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», στο κέντρο του Παρισιού και στοίχισε τη ζωή 12 ατόμων.

Οι έρευνες των Αρχών, για τη σύλληψη των Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, 34 και 32 ετών αντίστοιχα, που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της πλέον πολύνεκρης επίθεσης σε γαλλικό έδαφος τα τελευταία 40 χρόνια επικεντρώνονται στα βορειοανατολικά της χώρας. Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας έχει διαθέσει έναν πρωτοφανή αριθμό δυνάμεων για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής».

Όπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση, 88.150 άνδρες και γυναίκες των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας βρίσκονται επί ποδός πολέμου, προκειμένου να απομακρυνθεί ο κίνδυνος νέου χτυπήματος και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κόκκινου συναγερμού στην οποία έχει περιέλθει τις τελευταίες ώρες η Γαλλία.

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η Αστυνομία ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή δασική έκταση στο Ρετζ, 70 χλμ. βορειοανατολικά του Παρισιού, ενώ εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε σπίτια στο χωριό Κορσί. Την ίδια στιγμή, δύο ελικόπτερα Super Puma, εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες «χτενίζουν» από αέρος την περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού». Στην επιχείρηση συνδράμουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

«Χτυπούν μία - μία τις πόρτες των σπιτιών μας», ανέφερε νωρίτερα στη Le Monde κάτοικος του Κορσί. «Μας είπαν ότι πρόκειται για έναν απλό έλεγχο», προσέθεσε.

Οι έρευνες προσανατολίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή έπειτα από μαρτυρία ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων κοντά στο Βιλιέ-Κοτερέ στα βόρεια της χώρας, ο οποίος αναγνώρισε τους δύο άνδρες.

Όπως υποστήριξε, είδε τον 34χρονο Σαΐντ Κουασί και τον 32χρονο Σερίφ Κουασί να περνούν από την επιχείρησή του. Ανέφερε μάλιστα πως οι δύο ένοπλοι επέβαιναν σε όχημα, τύπου Renault Clio, στο οποίο δεν ήταν ευδιάκριτες οι πινακίδες κυκλοφορίας. Φορούσαν κουκούλες και έφεραν βαρύ οπλισμό.

Πολύ κοντά στην περιοχή, έξω από ένα εστιατόριο εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που προφανώς εγκατέλειψαν μετά τη διαφυγή τους. Ως εκ τούτου οι αστυνομικοί εικάζουν ότι οι καταζητούμενοι κινούνται πεζή.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis