Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:22 | 15/01/2015

 

Με ένα δάνειο της τάξης των 7 χιλιάδων ευρώ, χρηματοδότησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο, όπως αποκαλύπτει ο γαλλικός τύπος.

Παραδόθηκε όταν είδε τη διπλή σφαγή στο Παρίσι

Η εφημερίδα Le Parisien αποκαλύπτει ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Κουλιμπαλί πήρε δάνειο 7.000 ευρώ από την χρηματοπιστωτική Cofidis, προσκομίζοντας πλαστό εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, αλλά παρουσιάζοντας τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του. Για τα όπλα απευθύνθηκε σε έναν Βέλγο λαθρέμπορο όπλων, ο οποίος συγκλονισμένος από τη διπλή σφαγή του Παρισιού παραδόθηκε στις Βελγικές αρχές και τώρα συνεργάζεται πλήρως δίνοντας διευθύνσεις και ονόματα.

Ο κατάλογος των όπλων

Σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο λαθρέμπορος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, πούλησε στον Κουλιμπαλί τα ημιαυτόματα Scorpion που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεσή του στο παντοπωλείο. Επίσης του πούλησε ένα αυτοκίνητο, έναν εκτοξευτήρα όλμων και τα καλάσνικοφ που χρησιμοποίησα οι αδερφοί Κουασί στην επίθεση στο Charlie Hebdo. Η συναλλαγή έγινε στο κέντρο των Βρυξελλών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Miidi. Ο λαθρέμπορος εισέπραξε κάτι λιγότερο από 5.000 ευρώ.

Η βελγική αστυνομία έχει ήδη βρει στο σπίτι του λαθρέμπορου χαρτιά – πιθανώς από αλληλογραφία π-ου τηρούσε ο Βέλγος – που αποδεικνύουν ότι ο Κουλιμπαλί είχε έρθει σε επαφή μαζί του. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα χαρτιά ο Κουλουμπαλί εκφράζει την επιθυμία να αγοράσει ένα πιστόλι Τοκάρεφ, σαν αυτό που ο ίδιος χρησιμοποίησε στην επίθεση στο παντοπωλείο. 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis