Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:58 | 25/10/2021

Σχολείο Υγειονομικής Σχεδίασης και Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 22 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη» στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η εκπαίδευση, διάρκειας τριών εβδομάδων, διεξήχθη με τη συνδρομή τετραμελούς κινητής ομάδας εκπαίδευσης, η οποία διατέθηκε από το στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Στο σχολείο εκπαιδεύτηκαν 18 στελέχη από 6 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία). Σκοπός του σχολείου ήταν η διδασκαλία σχεδίασης και υποστήριξης του υγειονομικού σκέλους των Ειδικών Επιχειρήσεων, ως προς την τυποποίηση διαδικασιών και την επίτευξη διαλειτουργικότητας σε συμμαχικό πλαίσιο.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή στελεχών από άλλα κράτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η διεξαγωγή του σχολείου αποδεικνύει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας καθώς και το κύρος που έχει αποκτήσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έγινε η τελετή αποφοίτησης, παρουσία του διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis